5 YIL ARADAN SONRA İLK EĞİRDİR EVİ TOPLANTISI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,5 YIL ARADAN SONRA İLK EĞİRDİR EVİ TOPLANTISI YAPILDI
Haberin Tarihi: 15.5.2014 09:16:00 - Okunma Sayısı:3306 defa okundu.

Eğirdir Kent İnsiyatifi tarafından düzenlenen "Kent Kimliği" konulu toplantı13 Mayıs 2014 Salı günü Eğirdir Evi'nde yapıldı.

5 YIL ARADAN SONRA İLK EĞİRDİR EVİ TOPLANTISI YAPILDI

 

            Eğirdir Kent İnsiyatifi tarafından düzenlenen “Kent Kimliği” konulu toplantı13 Mayıs 2014 Salı günü Eğirdir Evi’nde yapıldı.

            Toplantının açış konuşmasını yapan Mimar Ali Sinan, Kent kimliğinin kent halkıyla beraber gerçekleştirilebileceğini, bu noktada halkın sözünün çok önemli olduğunu, bu toplanın da bireysel anlamda konuşup tartışmak amacıyla düzenlediğini dile getirdi. Sinan, toplantıların her ayın ikinci salı günü Eğirdir Evi’nde değişik gündemlerle düzenleneceğini hatırlatarak katılımcılara teşekkür etti ve sözlerini “Her şey Eğirdir için” ifadeleriyle noktaladı.

            Daha sonra söz alan Hande Özdamar Tığlı “Kent Kimliği” konulu bir sunum yaptı.

            Eğirdir Evi’nde düzenlenen toplantıya katılan Tarım Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Eğirdir Meyve Fidanlığının kurucusu Ali Kemal Bedestenci; elma fidanlığının kuruluş sürecini anlattı. “1947’den beri Eğirdir’i tanırım, Camili Yayla’da kayak yaptım, Eğirdir Gölü’nde kavinne tuttum, Hobanoğlu’nun kayığıyla Adalara geçtim” diyerek başladığı konuşmasında elmanın Eğirdir için önemini vurguladı.

            Sohbet havasında geçen toplantıda katılımcılar görüşlerini içtenlikle dile getirdiler, Eğirdir kent kimliği oluşmasında Elma ve turizmin ön plana çıkarılması, ilçe sorunlarının çözümü noktasında halkın katılımının sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı...

            Toplantıya; Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Belediye Meclis Üyeleri Erhan Savran, Müslahattin Yaman, Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Yönetim kurulu üyelerinden Ebru Avcular, Halil Erfidan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Aslantürk, EGİAD üyeleri; Mustafa Selek, Abdullah Başyiğit , Tarım Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Bedestenci, SDÜ İİBF Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi, Siyaset Bilimci Doç. Dr. Hakan Kirişçi, Eğirdir MYO öğretim üyesi Çetin Meydan, Ahmet Demirağ,  Zeki Tarhan, İlhan Şimşek, İzzet Özdamar, Ali Cengiz Ertürk, Erdoğan Öngün, Ali Demiral, Nesrin Özdamar, Hamdi Özdamar, Hasan İnce, Gamze İnce , Ercan Aslantürk, Nuri Erkan İbrahim Sarıdaş, Şefika Özdamar ve Eğirdir’li hemşehrilerimiz katıldı.

            Etkinliğin sonunda Doç. Dr. Hakan Kiriş, Zeki Tarhan’ın önerisi üzerine Eğirdir Evi’nde yapılan bu etkinliğin genel bir değerlendirmesini yaptı. Kiriş, Böylesine güzel bir sivil toplumsal hareketin Eğirdir’in sosyal kültürel ve ekonomik kalkınmasına ışık olacağı gibi ivme kazandıracağını da dile getirdi.

            Hande Özdamar Tığlı, gelecek toplantının konusunun esnaflarla ilgili olacağını, bundan sonraki Eğirdir Evi etkinliklerinde bayan katılımcıları da yoğun bir şekilde görmekten memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap