ETUDOSD, 18. DAĞCILIK ŞENLİĞİ'Nİ DÜZENLEDİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD, 18. DAĞCILIK ŞENLİĞİ'Nİ DÜZENLEDİ...
Haberin Tarihi: 26.5.2014 16:56:00 - Okunma Sayısı:2520 defa okundu.

ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği Kulübü) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ETUDOSD Dağcılık Şenliği'nin 18'ncisi bu yıl 24-25 Mayıs tarihlerinde Melikler Yaylasında (1700 m) gerçekleştirildi.

ETUDOSD, 18. DAĞCILIK ŞENLİĞİ’Nİ DÜZENLEDİ…

 

ŞENLİĞE 41 KULÜP KATILDI…

 

o FEDERASYON BAŞKANI ALAATTİN KARACA:

“ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ, TÜRKİYE’NİN

EN KAPSAMLI DAĞCILIK ŞENLİĞİ HALİNE GELDİ…”

 

            ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği Kulübü) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ETUDOSD Dağcılık Şenliği’nin 18’ncisi bu yıl 24-25 Mayıs tarihlerinde Melikler Yaylasında (1700 m) gerçekleştirildi.                             

            Beş yıl aradan sonra sponsorluğunu Eğirdir Belediyesinin üstlendiği 18’nci ETUDOSD Dağcılık Şenliği 24 Mayıs Cumartesi günü saat 9:00’da dernek binası önünden Melikler Yaylası’na hareket edilmesiyle başladı.

            Öğle saatlerinde yüzlerce çadırın kurulduğu Melikler Yaylası, katılımcılara kekik kokusu içerisinde doğanın güzelliklerini bunarken, karşısında heybetle duran Dedegöl Dağı’na (2998 m.) tırmanmanın heyecanını taşıyan dağcılar, kayıtlarını yaptırarak sohbetler ettiler.

            Isparta Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Ethem Büyükışık, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Doğan Adem Kurt , Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Yenişarbademli Kaymakamı Cafer Sönmez, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya yanı sıra ülkemizdeki 41 dağcılık ve doğa sporları kulübünden 1741 katılımcının katılarak kayıt yaptırdığı Dağcılık Şenliği’ne bu yıl ilk defa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve Almanya’dan dağcılar katılırken, saat 18:00’de Eğirdir Belediye Başkanlığı tarafından  hazırlanan Şenlik yemeği (pilavlı tavuk, kuru fasülye, helva) katılımcılara ikram edildi.

            Saat 21:00’de şenlik alanında toplanan dağcılara Eğirdir’in doğal güzellikleri slaytlarla sunulurken, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, ETUDOSD’un  kuruluşunun 20. Yılı ve başarılı çalışmaları nedeniyle Dernek Başkanı Durmuş Uçgun’a şilt takdim etti. ETUDOSD Dağcılık Şenliği’nin her yıl daha kapsamlı şekilde yapıldığını vurgulayan Karaca, ETUDOSD Dağcılık Şenliğinin, Türkiye’nin en kapsamlı Dağcılık Şenliği haline geldiğini vurguladı.

            Melikler Yaylasındaki kamp alanı saat 23:00’de sessizliğe bürünürken, sabahın ilk  ışıklarıyla hazırlanan sabah çorbasını içen dağcılar Pazar günü saat 05:00’den itibaren Dedegül Doruğu’na tırmanışa geçti.

            Zirve yapmanın mutluluğunu taşıyan dağcılar yanı sıra, şenliğe katılanlara Pazar günü saat 10:00’dan itibaren gözleme-ayran ikram edilirken, şenliğe katılanlar çektikleri resimlerle, yaşadıkları güzellikleri ölümsüzleştirmeye çalıştılar.

            Eğirdir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen 18. ETUDOSD Dağcılık Şenliği’ne Isparta İl Özel İdare Müdürlüğü seyyar tuvalet,   yol bakımı ve içme suyu temini ile, Isparta Belediyesi otobüs katkıları ile, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanlığı çadır ve malzeme katkıları ile, Aksu Belediyesi gözleme ve ayran ikramındaki personel katkısı ile, Yenişarbademli Kaymakamlığı çevre temizliği katkısı ile, desteklerini sağlarken ETUDOSD Dağcılık Şenliği, gelecek yılki şenlikte buluşma dilekleriyle sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap