Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri Hayata Geçiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri Hayata Geçiyor
Haberin Tarihi: 10.6.2014 10:25:00 - Okunma Sayısı:1629 defa okundu.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine olumlu katkı sağlamak amacıyla "Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri' çalışmasını hayata geçiyor.

Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri Hayata Geçiyor

 

            Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarmak, tanıtımını yapmak, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine olumlu katkı sağlamak amacıyla ‘Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri' çalışmasını hayata geçiyor.

            Günümüzde gelişen teknoloji, şehir ve apartman yaşamı gibi unsurlar sebebiyle çocuklar sokak oyunlarından uzaklaştı. Zamanlarının büyük bir kısmını televizyon karşısında veya bilgisayar başında geçiren çocuklar arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma, dayanışma gibi unsurlardan ziyade aşırı hırs, bencillik gibi duygulara kapılır oldu. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu sorunları ortadan kaldırmak ve miniklerin eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla ‘Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri kapsamında miniklere bir takım kurslar verecek. Kursa katılan minikler, liderlik, paylaşmayı bilme, kurallara uyma, dayanışma ve zihinsel becerilerin kazanılmasının yanı sıra kendi kültürünün değerleriyle de tanışma fırsatı bulacak.

            Açılan kursta, yerden yüksek, çelik çomak, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, renkli stop, bezirgân başı, yakan top, yedi kiremit, çember çevirme, sıçratan top, dokuztaş, ebe beni kurda verme, uzuneşek, ebe davul zurna gibi geleneksel çocuk oyunlarının teorik ve uygulamalı eğitimi verilecek.

            Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Miniklerle Geleneksel Oyunlar İl Spor Merkezleri kapsamında açacağı kurslara tüm Isparta halkının davetli olduğu bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap