YAZ DÖNEMİNDE 168 YURTTA 110 BİN ÖĞRENCİ KALACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAZ DÖNEMİNDE 168 YURTTA 110 BİN ÖĞRENCİ KALACAK
Haberin Tarihi: 5.7.2014 09:46:00 - Okunma Sayısı:1271 defa okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak 81 ilde 300 bine yakın öğrenciye hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yaz aylarında da kapılarını öğrencilere açarak 168 nöbetçi yurt otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor.

YAZ DÖNEMİNDE 168 YURTTA 110 BİN ÖĞRENCİ KALACAK

 

            Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak 81 ilde 300 bine yakın öğrenciye hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yaz aylarında da kapılarını öğrencilere açarak 168 nöbetçi yurt otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor.

            Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç:

            "Genç kardeşlerimizin yaz süresince konaklama sıkıntısı yaşamaması adına Türkiye'nin dört bir yanında nöbetçi yurtlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu yaz 110 bine yakın gencimizi nöbetçi yurtlarımızda misafir edeceğiz."

            Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz döneminde öğrencilerin konaklama sıkıntısı yaşamaması için 168 yurdunu nöbetçi bırakacak, bu yurtlarda 109 bin 181 kişiyi ağırlayacak.

            Üniversitelerin normal öğrenim dönemleri boyunca 300 bine yakın öğrenciye kapılarını açan KYK yurtları, bu yaz da boş kalmayacak. Gençlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra sunduğu sosyal tesisler ve diğer imkanlarla adeta otel konforunda hizmet veren KYK yurtlarından, öğrencilerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen faaliyetlerde görevli personeller de faydalanabiliyor.

            "Bu Yıl 100 binden Fazla

            Gencimizi Ağırlayacağız"

            Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK'da kalan her bir öğrencinin kendileri için ayrı ayrı önem taşıdığını belirterek, ailelerinin devletin yurtlarına teslim ettiği gençlerin sadece eğitimlerine yoğunlaşabilmeleri için diğer tüm alanlarda üst düzey destek sağladıklarını söyledi.

            Yurtlarda, okulların tatile girmesinin ardından kapıların kapanmadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, " Yaz stajlarında, sınav dönemlerinde ya da spor organizasyonlarında ihtiyaçları olan konaklama hizmetini gençlerimize sağlayarak, onların her sorununu çözüme kavuşturmak adına adımlar atıyoruz. Bu yıl 168 nöbetçi yurdumuzda 109 bin 181 kişiyi ağırlayacağız. Gençlerin tercih sıralamasında birinci sırada olan yurtlarımızdaki konfor ve hizmetlerimizi yaz aylarında da aynı şekilde sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

            Geçtiğimiz Yaz 80 Bin'den

            Fazla Kişi Faydalanmıştı

            Geçtiğimiz yıl KYK'ya bağlı nöbetçi yurtlarda 80 bin 252 kişi ağırlanmış, bu kişilerin barınma ve diğer önemli ihtiyaçları karşılanmıştı. Bu yaz döneminde de 65 bin 62 kız, 44 bin 119 erkek olmak üzere toplamda 109 bin 181 kişi yurtlardan faydalanacak.

            Yurtlarda konaklayan öğrencilerin yanı sıra üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları, STK'lar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen faaliyetlerde görev alanların nöbetçi yurtlardan faydalanabilmeleri için kentteki YURTKUR Bölge Müdürlüğü'ne ya da Yurt Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Bu yaz hizmet verecek 168 nöbetçi yurdun listesine ve iletişim adreslerine ise KYK'nın resmi web sayfası olan 'kyk.gov.tr'den ulaşılabiliyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap