GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ ULUBORLU'DA YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ ULUBORLU'DA YAPILDI
Haberin Tarihi: 8.7.2014 10:19:00 - Okunma Sayısı:3438 defa okundu.

38. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali 5 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ ULUBORLU’DA YAPILDI

 

            38. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali 5 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

            Saat 19.00’da il-ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanında festival etkinliklerinin ilk ayağı olan açılış töreni ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

            Festivalin ramazan ayına denk gelmesinden dolayı Uluborlu kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikler açılış konuşmaları ile başladı. Programın açılış konuşmasını Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ yaptı. ÜNVERDİ, konuşmasında Uluborlu’da kiraz sezonunda yaşanan sıkıntılara değinerek sorunların çözümünde Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN’dan destek talebinde bulundu. Daha sonra İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK ve ardından Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN katılımcılara hitap ettiler.

            Açılış konuşmalarının ardından Uluborlu ilçesinde kiraz üreticiliği ile uğraşan vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreninde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edildi. 

            İftar yemeği öncesi Dolunay Grubunun ilahilerinin yer aldığı programda iftar vaktinden hemen önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Katılımın bir hayli fazla olduğu festival etkinliklerinde ezanın okunmasıyla birlikte katılımcılar oruçlarını açtılar.

            İftar yemeğinin hemen ardından Dolunay Grubunun semazen gösterileri ilgiyle izlendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap