Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine 11 öğrenci kontenjanı verildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine 11 öğrenci kontenjanı verildi
Haberin Tarihi: 11.7.2014 11:34:00 - Okunma Sayısı:2117 defa okundu.

Geçtiğimiz yıl sadece 1 kişinin tercih ettiğini Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine bu yıl 11 öğrenci kontenjanı verildi.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine 11 öğrenci kontenjanı verildi

 

            Geçtiğimiz yıl sadece 1 kişinin tercih ettiğini Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesine bu yıl 11 öğrenci kontenjanı verildi. Su Ürünleri Mühendisliği için kaliteli bir eğitim veren fakülte, öğrencilerine istihdam olanağı da sağlıyor.

            SDÜ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ (ESÜF)

            ESÜF 1982’de Su Ürünleri Mühendisi yetiştirmek için kurulmuştur. Bu güne kadar 1300 mühendisi, ülkemiz su ürünleri ve eğitim sektörüne kazandırmıştır.

            ESÜF, Eylül 2012 den itibaren SDÜ Doğu yerleşkesinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini Isparta’da devam ettirmektedir. Eğirdir ilçesinde de uygulama birimi ve laboratuvarları mevcuttur.

            Üç bölümden oluşan fakülte, güçlü bir eğitim kadrosuna, eğitim araştırma ve uygulama alt yapısına sahiptir. Fakülte akademik kadrosu, kamu ve özel sektörde çalışan mezunlarıyla su ürünleri sektöründe lokomotif olmayı başarmıştır.

            * Türkiye’nin deniz ve iç su kaynaklarının araştırılması, bu kaynaklarda yapılan balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği, işleme değerlendirme ve muhafaza konularında güncel, teknolo-jik bilgilere sahip Su Ürünleri Mühendisi yetiştirmek,

            * Su ürünleri konularında master ve doktora yaptırmak, bilimsel araştırmalar yapmak, yayınlamak, bilgi ve teknoloji oluşturmak, halkın ve sektör çalışanlarının eğitimine katkıda bulunmak,

            * Kamu ve özel sektör kurumlarının su kaynakları ve su ürünleri, balıkçılık, yetiştiricilik ve işleme konularında bilgi ve hizmet ihtiyacını karşılamak, görüş ve tavsiyeler ortaya koymak,

            * Su kaynaklarımızın niteliklerinin belirlenmesi, korunarak sürdürülebilir kullanımı konularında her türlü çalışmayı yapmak

            Su Ürünleri Fakültesi’nin en temel amaçları olarak sıralanıyor.

 

            Su Ürünleri Mühendisliği;

            * Deniz, göl ve akarsularımızda yaşayan su ürünlerini koruyan, avlayıp ekonomiye kazandıran, sürdürülebilir şekilde işleten, balıkçılığı doğru yöneten….

            * Kültür balıkçılığına uygun alanları belirleyen, tesisleri projelendiren; su ürünleri yetiştiriciliği, havuz ve akvaryum balığı üretimi ile ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları ya-pan ...

            * Yetiştiricilik ve işleme tesislerinde sağlık yönetimi kurallarını belirleyen, hastalıkların teşhis ve tedavilerini gerçekleştiren ...

            * Su ürünlerini işleme, ürün geliştirme, analiz, kontrol ve denetimlerini gerçekleştirecek tesislerde her türlü teknik, idari veya sorumlu yöneticilik yapan ...

            * Su kaynaklarını ve doğal hayatı koruyan, sulak alan koruma planları hazırlayan, uygulayan, izleyen; çevre kirliliği ile ilgili inceleme, araştırma, planlama yapan..

            * Balıkçı gemilerinde mühendislik, kaptanlık, gemi adamlığı yapan, iş güvenliği alanlarında çalışan, sahil güvenlik gemilerinde balıkçılıkla ilgili kontroller yapan...

            * Su ürünleri üretim ve işleme tesisleri, kooperatifler ve su ürünleri alanlarında faaliyet gösteren tüm özel ve kamu kurumlarında, yem fabrikalarında, üretim birimlerinde çalışan …

            * Doğayla, araştırma ve teknolojiyle, üretimle ve su sporları ile iç içe bir meslek dalıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap