EĞİRDİR NAFİZ YÜREKLİ LİSESİ 53 ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR NAFİZ YÜREKLİ LİSESİ 53 ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ
Haberin Tarihi: 18.4.2024 16:33:16 - Okunma Sayısı:268 defa okundu.

Her yıl turizm sektörüne yüzlerce öğrenci kazındıran Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 53 öğrencisini mezun etti.

EĞİRDİR NAFİZ YÜREKLİ LİSESİ 53 ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

15-22 Nisan Turizm haftası dolayısıyla Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hem Turizm Haftası hem de Mezuniyet töreni düzenlendi.

Her yıl turizm sektörüne yüzlerce öğrenci kazındıran Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 53 öğrencisini mezun etti.

Turizm haftası ve mezuniyet töreni programına; Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ünsal, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol, Eğirdir Emniyet Müdürü Özcan Alıcı, Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sayı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenilmesiyle başlayan program okul Müdürü Zafer Ulusoy’un konuşmaları ile devam etti.

Eğirdir Nafiz Yürekli Turizm ve Otelcilik okulundan mezun olan öğrencilerin 5 yıldızlı otellerde Baş aşçı olduklarını bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren okul Müdürü Zafer Ulusoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“15-22 Nisan Turizm haftası olarak kutlanıyor. Her ne kadar adımız tüm meslek liselerinde olduğu gibi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olsa da biz hala daha Turizm Meslek Lisesi olarak yoğunlaştırılmış staj ve turizm sektörüne hizmet ediyoruz. Okulumuz 1992 yılında Eğirdir’in turizm potansiyelinin ihtiyacını karşılamak amacıyla açılmıştır. Daha sonra Nafiz Yürekli Beyefendinin vefat etmesi ve ailesi Yürekli Vakfının bir okul yaptırmak istemesi nedeniyle kendi arazisinden yer vererek öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Okulum adına, öğrencilerim adına Yürekli vakfına teşekkür ediyorum. 1992 yılından bu yana bin 134 öğrenciyi turizm sektörüne mezun verdik, bu öğrencilerimizden birçoğu Eğirdir olmak üzere Antalya, İstanbul gibi Türkiye’nin birçok illerin 5 yıldızlı otellerinde baş aşçı olarak görev yapıyorlar. Bugün de 53 öğrencimizi genç turizmci olarak mezun edeceğiz. Hepsinin şimdiden yolu bahtı açık olsun” dedi.

Mezun olan öğrenci velilerine de hitaben bir konuşma yapan Zafer Ulusoy, “…4 yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı biz bilgi ve beceri yönünden geliştirdik. Yeterli mi değil. Bilim artık her gün değişiyor. İnsanlar, ihtiyaçlar farklı oluyor. Biz artık size anahtarı verdik. O anahtarı geliştirmek sizin elinizde” dedi.

Mezun olan öğrencilere de seslenen Ulusoy, “Lütfen bilgiye önem verin. Kendinizi geliştirin. Ülkemizi Türk mutfağını marka haline getirin. Türk misafirperverliğini, tüm turistlere gösterip, dünyayı turizm merkezi yaparak ülkemizin hak ettiği yere gelmesini sağlayın. Yolunuz bahtınız açık olsun. Şans sizinle beraber olsun. Bizleri unutmayın. Sosyal medya hesaplarınızdan hocam biz buradayız, şu otelde çalışıyoruz  demeniz bizim için çok değerli. Hepinizin mezuniyeti hayırlı olsun” dedi.

Ulusoy sözlerinin sonunda Otel temsilcilerine de teşekkürlerini ifade etti.

Okul müdürü Zafer Ulusoy’un konuşmalarının ardından program günün anlamına uygun konuşmaların ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Okul ve Bayrak Flamasının teslim töreninin ardından mezun olan öğrencilere Eğirdir protokolü tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Program, Mezuniyet pastasının kesilmesi ile sona erdi.

-EMEL TURAN KARTAL-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap