Isparta'nın Milli Gururu Sümeyye BARBAROS Kick Boks Türkiye Şampiyonu oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'nın Milli Gururu Sümeyye BARBAROS Kick Boks Türkiye Şampiyonu oldu
Haberin Tarihi: 12.7.2014 10:44:00 - Okunma Sayısı:4461 defa okundu.

Türkiye Büyükler ve Gençler Ferdi Kick Boks şampiyonası 18-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Isparta’nın Milli Gururu Sümeyye BARBAROS Kick Boks Türkiye Şampiyonu oldu

 

            Türkiye Büyükler ve Gençler Ferdi Kick Boks şampiyonası 18-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi. Isparta adına yarışan Liderler Kulübü sporcusu Sümeyye BARBAROS 60 kilo Büyük Bayanlarda Kick Boks şampiyonu oldu. Barbaros önümüzdeki günlerde gerçekleşecek milli kampa çağırılacak. Kick Boks da Isparta’nın yetiştirdiği ilk şampiyon olan Barbaros Isparta'mızı ve ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında temsil edecek.

            “BENİ BURALARA KADAR GETİREN

            AZİM, ÇABA VE EMEKTİR”

            Sümeyye BARBAROS duygularını ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Ben Sümeyye BARBAROS olarak sevinçliyim ve gururluyum. Babam J. Astsubay Başçavuş olarak emekli olduktan sonra 2012 Ağustos ayında memleketimiz olan Isparta’ya   taşındık. Ağustos 2012 den Ekim 2013 tarihine kadar 11 Ay bir kulüpte antrenmanlara devam ettim ve bu süre içinde Isparta’da  ilk olarak Wushu (Kunfu ) dalında Türkiye ve akabinde Malezya’da yapılan yarışmada Dünya üçüncüsü oldum. Ekim 2013’den itibaren dünya birinciliğini Isparta’ya getirebilmek için birçok hocalarımızdan dersler teknik ve taktik aldım. Ayrıca Gülistan İmam Hatip Kapalı Spor salonundan yararlandık. Liderler Spor Kulübü de en büyük desteği vererek spor salonunu 24 saat emrimize verdi. Ekim 2013  tarihten itibaren Isparta’nın 4 dalda (Wushu-Boks-muaythai-Kick boks ) dövüş ustası 350’ye yakın teknik ve taktikleri birebir uygulayarak gösteren Anterenörüm HÜSEYİN TOLGA BÜYÜKYILDIZ  ile çalışmalara başladık. Nisan 2014’de Muay thai Türkiye Şampiyonasında Isparta’ya bronz madalya getirdim. Bu Isparta muay thai tarihinde ilk olup  ilk defa Türkiye üçüncülüğünü Isparta’ya kazandırmış oldum. Liderler spor kulübünde 8 aylık çalışma sonunda 18-26 Haziran’da Gaziantep’de yapılan Kick Boks Türkiye şampiyonasına katıldım ve bir ilki daha gerçekleştirip Kick Boks  Türkiye şampiyonu oldum. Azim, çaba ve emekle yapılan çalışmalarımın sonucunu şampiyonluklar, madalyalar almaya başladım. Wushuda ve Kick Boks da Türkiye şampiyonu oldum. Amacım; Boks ve Muay thai şampiyonluğunu Isparta’ya getirerek Türkiye’de ilk ve tek olmaktır. Dört değişik branşta yarışmanın ve başarılı olabilmenin zor ancak imkansız olmadığını herkese göstermiş oldum. Isparta’da savunma dövüş sporları ile uğraşan arkadaşlara, 4 dalda denkliklerini, danlarını, kuşaklarını alıp şampiyonluklara katılmalarını ve yarışmalarını tavsiye ediyorum. Tek branşla uğraşmasınlar ne kadar çok branşa katılırlarsa o kadar tecrübeleri artar ve erkenden milli olma şansları olur. Çünkü birinden birinde mutlaka şampiyonluğu elde edebilirler. Ayrıca İnşallah 2015’de de beşinci spor dalı Tekwando yarışmalarına girip derece almak istiyorum.

            Tüm bu branşları yapabilmek için özel alet,  malzeme ve özel gıdalara ihtiyacım oluyor. Bunların büyük bir bölümünü en büyük sponsorum babam karşılıyor ancak yeterli olmuyor. Bunlar temin edildiğinde 5 dalda dünya derecelerini inşallah Isparta'mıza getireceğime inanıyorum. Valiliğin, Belediye Başkanlığının, İl Spor Müdürlüğünün ve iş adamlarımızın sponsorluğu ve desteği ile Isparta’ya başarı üstüne başarı getireceğime inanıyorum. Bu sporun daha ileri gitmesi daha güzel daha profesyonel anlamda yetişebilmemiz için destek şart ve bu imkanların sunulmasını istiyoruz.”

            Sümeyye BARBAROS, “Beni buraya getiren azim, çaba, emek ve Liderler Kulübü ve de Antrenörüm Hüseyin Tolga Büyükyıldız’dır. Bu spora gönül veren ve bu konuda çabalayan herkese teşekkür ediyoruz. Beni yalnız bırakmayan aileme antrenörüm Hüseyin Tolga Büyükyıldız’a, kulübüm Liderler Kulübüne, sporcu arkadaşlarıma, okulum Anadolu İmam Hatip’e, İl Spor Müdürlüğüne ve Fatma hocama, beni duaları ile destekleyen kendi arkadaşlarıma ve herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

            “SÜMEYYE  YETENEKLİ BİR SPORCU”

            Kick Boks  Türkiye Şampiyonu Sümeyye Barbaros’un Anterenörü Hüseyin Tolga Büyükyıldız’da sporcusunu kutlayarak Wushu da olduğu gibi Kick Boks ta da tarihi bir başarıya imza attığını söyledi. Büyükyıldız, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Sümeyye BARBAROS yetenekli bir sporcu. Bu sporcumu 4  branşın teknik ve taktiklerini veriyorum. 4 branşın tüm teknik ve taktiklerini harfiyen uygulayan  ender sporculardan birisidir. Sporcum gayet azimli gayretli çalışkan ve saygılı. Sporu savunma amaçlı yapıyoruz. Biz laf değil dedikodu değil spor yapıyoruz onun bunun dedikodularına en büyük cevabımız madalya ile şampiyonluk ile cevap vermekti biz de onu yaptık ve 4 dalda şampiyonluk üstüne şampiyonluğu Isparta’ya getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Bizim işimiz sadece şampiyon yetiştirmek. Ben amatör sporculara profesyonel teknik ve taktikler vererek yetiştiriyorum. Ben ringlerden geldiğim için sporcunun psikolojisini ne düşündüğünü ne halde olduğunu en iyi anlayanlardan birisiyim bu nedenle onların en iyi şekilde yetişmeleri için uğraşıyorum. Benim maddi hiçbir beklentim ve talebim olmamıştır ben sporcularımın şampiyon olması bana her şeyden kıymetli ve bu gurur veriyor bu bana yeter ve artıyor. Bir sporcumun ringlerde eli havaya kalkması dünyalara değişmeyecek bir mutluluk ve bu mutluluğu yaşatan sporcum Sümeyye BARBAROS’a teşekkür ediyorum bana sevinç yaşatıp  onurlandırdı bu bana yeter. Ben kimse ile uğraşmıyorum benim işim şampiyon yetiştirmek ve bunu da ispatlamış oldum. Gaziantep’e geldim sporcumun arkasında çıktım şampiyon ettim ve geri döndüm. Birçok dalda 1nci ve 2 nci Antrenörlüğü bulunan hocalık yapabilen bilgi ve belgeye sahip Şampiyon Sümeyye BARBAROS İnşallah Milli takıma alınır kampa gider Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılır ve şampiyon olarak memleketine döner bizlere bir daha güzel günler yaşatır ve gururlandırır. Sümeyye’nin  en iyi şekilde Isparta’yı ve ülkemizi temsil edeceğine kalpten inanıyorum. Herkesin desteğini ve duasını bekliyoruz. Çalışmalara çok hızlı ve yoğun bir şekilde başladık Avrupa’ya ve Dünyaya hazırlanıyoruz.”

BABADAN

TAM DESTEK

            Şampiyon sporcunun Babası Mehmet Barbaros ise kızı ile gurur duyduğunu belirterek “kızım İmam Hatip’i bu ay bitirdi. Hafızlığını da tamamladı. Ayrıca ülkesine hizmet için milli görüş teşkilatında hizmet ediyor. Ailesi olarak her zaman yanında olduk ve destekledik, başarılarından mutluyuz ve gururluyuz. Kızım tesettürü ve başörtüsü ile müsabakalara çıkıp yarışıp şampiyon oldu açıkların spor yapma özgürlüğünün olduğu kadar kapalılarında bu ülkede spor yapma özürlüğünün olabileceğini ve olduğunu göstermiş olduk. Sümeyye BARBAROS Osmanlının torunu olduğunu bir kez daha ispat etti. İnşallah kendisine güveniyoruz, başarılarının devam etmesini istiyoruz. Ben kızımın hem babasıyım hem koçuyum hem sponsoruyum. Bizim tek isteğimiz başarılı sporculara sahip çıkılması ve sponsorlarla destek verilmesi. Kendi imkanlarımızla başarılarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz ancak bu bize ağır geliyor. Sporculara sahip çıkıldığında Isparta’da çok kaliteli sporcular var bunlarında şampiyon olacağına inanıyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap