ANKARA'DAKİ ISPARTA İFTARINDA KURAN'I KERİM HEYECANI..!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ANKARA'DAKİ ISPARTA İFTARINDA KURAN'I KERİM HEYECANI..!
Haberin Tarihi: 22.7.2014 10:39:00 - Okunma Sayısı:2782 defa okundu.

YDS (Yakupoğlu Deri Sanayi)'nin ev sahipliğini üstlendiği, ISVAK ile birlikte gerçekleştirilen iftar yemeğinde, Ankara'daki Ispartalı hemşerilerimiz bir araya geldi.

ANKARA’DAKİ ISPARTA İFTARINDA KURAN’I KERİM HEYECANI..!

 

*GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

ANKARA’DAKİ ISPARTALI

HEMŞERİLERİMİZİ, BİR ARAYA GETİRDİ. 

*ANKARA’DAKİ ISPARTA İFTARINDA;

KURAN’I FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI İLE

OKUMANIN HEYECANI SARDI.

 

            YDS (Yakupoğlu Deri Sanayi)’nin ev sahipliğini üstlendiği, ISVAK ile birlikte gerçekleştirilen iftar yemeğinde, Ankara’daki Ispartalı hemşerilerimiz bir araya geldi. YDS sosyal tesislerinde gerçekleşen iftar yemeği, tasavvuf dinletisi ile başladı.

            Ankara’da ikamet eden siyaset, iş ve bürokrasi dünyasından 100 kişilik hemşeri topluluğunun katıldığı iftarda, TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu hemşerimiz Dr. Hasan Özgür ÖZEN’in yeni piyasaya çıkan ve Kuran’ı farklı bir bakış açısı ile okuma fırsatı sunan 2246 sayfalık Kuranî Mucize Kelimeler Kitabının tanıtımı da yapıldı.

            Ankara’daki Ispartalıların neredeyse ikinci kapısı olan işadamı Vedat YAKUPOĞLU’nun ev sahiplinde gerçekleştirilen iftara, Cumhurbaşkanı Danışmanı Cemil ANTALYALI, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim ÇİFTÇİ, Yargıtay Üyesi Abdullah COŞ, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adnan KÖKLÜKAYA, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ethem KÖKLÜKAYA, Prof. Dr. Refik TURAN, Tabip Albay Doç. Dr. Abdullah TAŞLIPINAR, Çukurambar Mahallesi Muhtarı İhsan GÜLBUDAK, Ahmet ŞAHLAN, Isparta Vakıf ve Derneklerinin üye ve yöneticileri ile Ankara’da ikamet eden Ispartalı hemşerilerimiz katıldı.

            İftar yemeği sonrasında; Dr. Özen’in 5 yıllık çalışmaları sonucu hazırlanarak DRHOO etiketiyle piyasaya sürülen ve Kur’an’la ilgili “bir ilk” ve “tek” çalışma olan “Kuranî Mucize Kelimeler” kitabını hemşerilerimiz heyecanla inceledi, büyük beğeni aldı. “Kuran’ı Hiç Böyle Okumadınız” sloganıyla piyasaya sürülen kitapla birlikte, artık Kur’an ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabını, okuyucular kendisi bulabiliyor. Kuranın ansiklopedik / sözlük formatında derlenmesi sonucu hazırlanan kitap ile; Hemşerilerimiz Kuran’da geçen tüm kelime, konu ve kavramlar ile ilgili ayetleri bir arada okuma fırsatı buldu. Kitabın resmi internet sitesi www.mucizekelimeler.com’dan siparişi verilebilen kitabın ilk siparişini, yüklü miktarda iş adamı hemşerimiz Vedat YAKUPOĞLU verdi. Ayrıca, Dr. ÖZEN eserini Cumhurbaşkanı Danışmanı Cemil ANTALYALI ve Vedat YAKUPOĞLU’na imzalayarak taktim etti.

            ISVAK Başkan Vekili Ahmet ŞAHLAN, yaptığı değerlendirmede; Hemşerilerimizin bir araya gelmesi ile oluşan sinerjinin etkilerini her toplantı sonunda hissettiklerini ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Şahlan ayrıca, önümüzdeki Ekim ayında Kuranî Mucize Kelimeler kitabı ile ilgili ISVAK’ta hemşerilerimizin geniş katılımıyla tanıtım programı düzenleyeceklerini söyledi.

            İşadamı Vedat YAKUPOĞLU yaptığı değerlendirmede; “bugüne dek Isparta Lobisinin oluşması adına Ankara’daki Isparta orijinli STK’larımızın düzenlediği kültürel ve sosyal etkinliklere elimizden gelen maddi ve manevi destekleri esirgemedik. Bu akşamki iftar etkinliğimiz de bu düşüncemizin bir halkasıdır. Bu vesile ile tüm misafirlerimizin Ramazanlarını kutluyor ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını sağlık ve mutluluk içinde idrak etmelerini diliyorum” dedi.

            Hemşehrimiz Ekonomist-Yazar Zeki TARHAN İftar programı sonunda yaptığı değerlendirmede; Hemşerilerimizin başarılarını ve birbirine destek olmalarını görmenin ve paylaşmanın,  Isparta Lobisi adına mutlulukla gözlemlediğini ve bunun sürekliliğinin sağlanmasının Isparta’mıza büyük katkılar sağlayacak şekilde geri dönüşümlerinin olacağını dile getirdi. TARHAN, Dr. ÖZEN’in, Isparta camiasında seçkin bir yerinin olduğunu ve entelektüel kişiliğe sahip bu hemşerimizin her yönden desteklenilmesini ve sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap