Uluborlu'da Altın Kemer Karaboğa'nın Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uluborlu'da Altın Kemer Karaboğa'nın Oldu
Haberin Tarihi: 5.8.2014 10:13:00 - Okunma Sayısı:1358 defa okundu.

38.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Uluborlu’da Altın Kemer Karaboğa’nın Oldu

 

            38.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

            2 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 10:00’da Uluborlu er meydanında gerçekleştirilen 38.Geleneksel Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yaklaşık 450 pehlivan güreş tuttu.

            Müsabakaları izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, er meydanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluborlu’ya güreş eğitim merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Uluborlu’da ata sporu güreşe gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kılıç, yeni yatırım ve desteklerle güreşin farklı yerlere gelmesi için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi.

            Bakan KILIÇ’a Isparta milletvekilleri Recep ÖZEL  ve Süreyya Sadi BİLGİÇ, Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN ile ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri eşlik etti.

            18 başpehlivanın yarıştığı güreşlerde birinciliği Mustafa Kemal KARABOĞA kazanırken ikinci  Ekrem YAVUZ oldu. Üçüncü ve dördüncülüğü ise Ramazan BİRCAN ve Hasan CENGİZ paylaştılar.

            Müsabakalar sonrasında dereceye giren pehlivanlar için ödül töreni düzenlendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap