Eğirdir Spor BAL Liginde Mücadele Edecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Spor BAL Liginde Mücadele Edecek
Haberin Tarihi: 8.8.2014 10:13:00 - Okunma Sayısı:1983 defa okundu.

Eğirdir Spor 2014-2015 futbol sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör ligde mücadele edecek.

Eğirdir Spor BAL Liginde Mücadele Edecek

 

            Eğirdir Spor 2014-2015 futbol sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör ligde mücadele edecek.

            Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör lige çıkan Isparta Savspor, bu yıl maddi imkânsızlıklar yüzünden BAL Ligine katılma haklarını Eğirdir Spor Kulübüne devretti  ve Eğirdir Spor Kulübü adı altında Bölgesel Amatör Ligine (BAL) katılma hakkı kazandı.

            2009 yerel seçimlerinin ardından dönemin belediye başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından desteklenmeyerek faaliyetlerini durdurma kararı alan Eğirdir Belediyespor’un ardından Eğirdir’de spor anlamında diğer ilçelere oranla hiçbir faaliyet gösterilememişti.                                                          

             5 yıllık aradan sonra yeni kurulan Eğirdir Spor Kulübü 3. Lig hedefine ulaşmak için çaba sarf edecek. Eğirdir spor kulübünün renkleri, Eğirdir’in elmasının rengi olan kırmızı, Eğirdir Gölünün rengi olan Mavi ve yepyeni tertemiz bir sayfa’yı simgeleyen Beyaz’dan oluşuyor. Kulübün 2014-2015 Futbol sezonunda BAL ligi maçlarını ise Eğirdir ilçe stadında oynanacağı ve stadın UEFA kriterlerine göre hazırlanacağı ise gelen bilgiler arasında yer alırken Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün ise kulübün yapacağı faaliyetlere belediye olarak desteği vereceği bildirildi.  Konu hakkında görüşlerini aldığımız Eğirdir Spor Kulübü Sportif Direktörü Hasan Er yaptığı açıklamada “bundan 5 yıl önce Eğirdirimizin Eğirdir Belediyespor kulübü vardı. 2009 yılında biz süper amatör ligde mücadele ediyor ve 3.lige çıkmak için terfi maçlarına kalmıştık. O dönem 3. Lige çıkacak kadromuz vardı, fakat yerel seçimlerden sonra seçilen belediye başkanı bize destek vermeyeceğini, kulübün belediye ile alakası olmadığını söylemesinin ardından terfi maçlarına gidememiştik. Belki o dönemde terfi maçlarına gidebilseydik, Eğirdirimizin bir Akhisar Belediyespor gibi Süper Ligde takımı olacaktı beklide. 5 yıllık bir aranın ardından Eğirdir’de halkın sporu sevdiğini ve sporun özlendiği gördük, bizim bir takımımız olmalı düşüncesi ile kaldığımız yerden devam etmek istediğimiz için Savspor kulübü ile görüşmelere başladık ve kulübün katılım haklarını alarak isim değişikliğine gittik ve Eğirdir’e bir Bölgesel Amatör Lig takımı kazandırdık. Artık Eğirdirlinin Eğirdirin gençlerine ve takımına sahip çıkması gerekiyor.  Eğer Eğirdirli bu takıma sahip çıkarsa, sadece Eğirdir Belediyesinin destekleriyle değil, tüm Eğirdir halkının, esnafının, iş adamlarının desteği olursa hedeflediğimiz profesyonel lig amacına ulaşabiliriz. Çünkü başka Eğirdir yok. Her zaman Eğirdir için çalışan ve her daim sporun ve sporcunun yanında olan Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e sonsuz teşekkür ederken, Kulüp Başkanımız Av. Halil İbrahim Uysal başta olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder, kulübümüzün Eğirdirimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

            Takımın transfer politikası ile ilgili de bilgi veren Er, Bölgesel Amatör ligin çok zor bir lig olduğunu ama Eğirdir’in gençleri ile çevre il ve ilçelerden bulacağımız genç oyuncularla ile mütevazi bir kadro kurarak, Bölgesel Ligde kalıcı, profesyonel takım hayalini gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Ayrıca yaz futbol okulundaki genç yeteneklere de şans vererek, iyi bir alt yapı oluşturularak, her yaş grubunda Isparta gençler, yıldızlar, minikler liglerine de katılım sağlayacağız. Kulübümüzün şuan resmi site hazırlıkları devam ediyor, bize ulaşmak isteyenler sosyal medyada Facebook Kırmızı yengeçler sayfasından takip edebilirler” dedi. 

            Eğirdir Spor Kulübünün Bölgesel Amatör Lig’te oynayacağı grup ve rakipleri önümüzdeki hafta içersinde belirlenmesi bekleniyor. Eğirdir Spor kulübüne 3. lig yolunda başarılar dileriz.

Haber: Emrah ÇELİK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap