BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (2)
Haberin Tarihi: 24.6.2013 10:03:00 - Okunma Sayısı:1556 defa okundu.

Kim ne derse desin, Isparta'nın birinci Ankara çıkartması, meyvelerini veriyor...

BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (2)

 

-          TBMM’DE STRATEJİK ÇIKARTMANIN YOL HARİTASI…

-          KALKINMA BAKANI YILMAZ, “FİZİBİLİTE” DEYİNCE,

            BAŞDEĞİRMEN, HEYETİ GÖSTEREREK; “İŞTE FİZİBİLİTE” DEDİ.

-          BAKAN YILMAZ, REKTÖR İBİCİOĞLU’NU ÖVDÜ AMA, KAYNAK

            YARATMASINI ÖNERDİ, “ÜRETİMCİ ÜNİVERSİTE OLUN” DEDİ.

KALKINMA BAKANI, AKREDİTE

LABORATUVAR’A YEŞİL IŞIK YAKTI…

 

            Kim ne derse desin, Isparta’nın birinci Ankara çıkartması, meyvelerini veriyor… Isparta’nın yaşadığı DEMİREL sonrası post modern sendromu, artık geride kaldı. Bir hareket başlattı Isparta. Toplumsal bir hareketti bu. ITSO’nun Lokomotif görev üstlendiği bu toplumsal hareketin, elbette ki bir lideri olacaktı. Bu lideri, Hareket kendi içinden çıkardı: Lider, BAŞDEĞİRMEN’di.

            …Ve yine elbette ki, bu lokomotifin vagonları olacaktı. Dişli çarklar uyumlu olmalıydı ve bu uyum da çoktan sağlanmıştı… ITSO’nun sağladığı bu birliktelik, diğer paydaşlarla birlikte sağlandı…Borsamızla,Ahmet Başkan’la, Anadolu’nun İç Akdeniz’e bakan sermayesiyle, Reel sektörümüzün ve onun örgütlü yapılanmasının uyanışının meyveleriydi somuta indirgenen…

            Burada kutlamak istediğim bir ismi, ITSO’nun basın danışmanı Dilek kardeşimizi de kutlamak istiyorum… Ankara çıkartmasının medya ayağını güzel kullandı. Tüm Isparta’nın yazılı, görsel ve elektronik medyasına servis yaparak onlara lojistik destek sağladı. Tesadüfe bakın ki, kardeşimizin dün yaş günü idi ve bu günle birlikte, başarısını arkadaşlarıyla Eğirdir de kutluyordu… Biz de “buradan nice yıllara…” diyelim…

***

            …Evet, “BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI” yazımızın ikinci bölümünün girizgâhından sonra esasa gelebiliriz. TOBB, çıkartmanın ilk durağıydı. Yazı dizimizin birinci bölümünde Okulu anlattık. Protokol imza törenini sizlerle paylaştık…Tören, TOBB’un Konferans Salonundaydı. Tören başlamadan önceki ön buluşma, Lobide oldu. İşte buradaki manzara müthişti. Sizlerden ricam, fotoğraf karelerini tek tek incelemeniz. Bu çıkartmayla, “Isparta tarih yazdı” diyoruz ya, işte bu fotoğraflar, yazılan bu tarihin belgeleri, kanıtları… Bunları iyi saklayın, çünkü yarın torunlarımıza anlatacağımız çok kıymetli belgeler bunlar olacaktır…

             TOBB’un Lobisi, hepimizin görmek istediği, duymak istediği bir görüntüyü, altın tepside sunuyordu adeta… Aman Allah’ım, nasıl sağlandı bu birliktelik, bir sihirli değnek miydi bunu sağlayan?... Nasıl bir tutkal bu?... Ne Kanal 32, ne Hakan KİRİŞ Hoca ve ne de Zeki TARHAN. Hiç birimiz ve hiçbir kurum bir araya getirememişti dört sayın Milletvekilimizi. TBMM çatısı ise, zorunlu birlikteliğin fiziki mekânıydı.

***

            …Evet, buradan TBMM’ne gelelim isterseniz. Yazımızın formatı, bildiğiniz gibi “Haber-Yorum” formatında. Birinci Ankara Çıkartmasının haberlerini, Çıkartmanın yapıldığı Çarşamba gününden beri, yazılı-görsel ve elektronik yerel medya organlarımızdan izliyor, takip ediyorsunuz… Bendeniz; işin arka planını ve de derin analizini yapmaya çalışıyorum…Tabii, yüzde yüz tarafsız ve de objektif bakış açımızla.

***

            Biliyorsunuz, TBMM çatısı altında ihtisas Komisyonları var. TBMM üyeleri, bu Komisyonlarda görev alarak da, yasama erkinin gerektirdiği görevleri yürütüyorlar… Bu Komisyonların en önemlisi, Plan ve Bütçe Komisyonu. Komisyonun Başkan vekilliğini de milletvekilimiz sayın BİLGİÇ yapıyor.

            TOBB’da yenilen öğle yemeğinden sonra, Milletvekillerimizle birlikte, TBMM’ne hareket ediyoruz… Meclisin Dikmen kapısından doğruca Plan ve Bütçe Komisyon Odasına giriyoruz… Çıkartma harekatına katılan ve bir otobüsü dolduran Isparta’nın DEMOKRATİK BASKI GURUBU, ISPARTA LOBİSİ olarak, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri olduk ve sıraları doldurduk…

***

            Aman Allah’ım, ne güzel bir gün yaşıyoruz… “Şu sıralar, Ana Muhalefet sıraları arkadaşlar. Hemen yanındaki sıralar Yavru Muhalefet ve BDP’li üyelerin oturduğu sıralar… Şu karşımızdaki Orta sıralar, ilgili Bakan ve o Bakanlığın bürokratlarının oturduğu sıralar. Bu taraftaki sıralarda ise, iktidar milletvekillerimiz oturuyor. Basın şu kısımda, Denetçiler de şu sıralarda…”

            …Evet, sayın BİLGİÇ, yönettiği Komisyonun gerçek sahiplerinin oturduğu sıraları böylece tanımladıktan sonra, birkaç isim de sıralayarak, “o sırada şu kişi, bu sırada bu kişi oturuyor” diye de gerçek Komisyon üyelerini ismen de zikrediyordu. Tabii, Komisyon çalışmalarına ara verdiği bir zaman diliminde bizler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun sıralarını doldurmuştuk.

            Komisyonun Başkanlık Divanı yada Kürsüsünde; iki milletvekilimiz sayın BİLGİÇ ve sayın ÖZEL ile birlikte, BAŞDEĞİRMEN, ŞAHLAN ve DİRİK  yer aldılar.

***

            Sayın BİLGİÇ’in esprileri çok hoştu ve neşeli dakikalar da geçiriyorduk. “ …Sakın ha, bu koltuklara falan alışayım demeyin.” Bir pozitif ayrımcılık da yaptı ve bakın ne dedi: “İçimizde bayan arkadaşımız da var. Artık kadın kotasını da artırıyoruz.”

            Meclisten sonra, Kalkınma Bakanlığına gidilecek ve Bakan YILMAZ’la bir toplantı gerçekleştirilecekti… İşte bu toplantının bir ön hazırlığı yapıldı Plan ve Bütçe Komisyonu Salonunda. Yani; stratejik çıkartmanın yol haritası belirlendi ve nasıl hareket edileceği planlandı… Bir Demokratik istişare toplantısı havasındaydı ve gerçekten demokratikti…

            Meclis çatısı altında, dört sayın milletvekilimize de, Isparta’ya yaptığı hizmetlerden dolayı ayrı ayrı plaketler takdim edildi. Bu jestler,aynı zamanda Ankara çıkartmasının partiler üstü konumunu ve de Isparta milliyetçiliğinin de açık-seçik göstergesiydi.

***

            …Ve Meclis Bahçesindeyiz…O yeşilliğin ortasında, heyet çaylarını yudumlarken, gazeteci arkadaşlarımız bir yandan da Isparta’ya, ANKARA ÇIKARTMASI’nın haberlerini geçiyordu…Hele bir Soner’imiz vardı ki, cıva gibi yerinde duramıyordu…

YARIN:

KALKINMA BAKANI

YILMAZ İLE TOPLANTI.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap