"Eğirdir'in Antalya Turizmi İle Entegrasyonu" konulu toplantıda Eğirdir'in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Eğirdir'in Antalya Turizmi İle Entegrasyonu" konulu toplantıda Eğirdir'in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı
Haberin Tarihi: 24.6.2013 10:06:00 - Okunma Sayısı:1770 defa okundu.

Eğirdir Girişimci Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen "Eğirdir'in Antalya Turizmi İle Entegrasyonu" konulu istişare toplantısı 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Mavi Göl Otel'de gerçekleştirildi.

“Eğirdir’in Antalya Turizmi İle Entegrasyonu” konulu toplantıda Eğirdir'in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı

 

            Eğirdir Girişimci Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen “Eğirdir’in Antalya Turizmi İle Entegrasyonu” konulu istişare toplantısı 22 Haziran 2013 Cumartesi günü Mavi Göl Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye'nin 4. büyük gölü olan Eğirdir Gölü'nün  yer aldığı Eğirdir'in turizm konusundaki yeri ve durumu masaya yatırıldı, turizm adına neler yapılabileceği ve altyapı sorunları gündeme getirildi.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök, "Eğirdir bir turizm kenti kimliğinde olmasına ve çevresinde ciddiye alınması gereken potansiyele rağmen henüz arzu edilen noktaya gelmemiştir.” dedi. 10 milyon turistin geldiği Antalya ile Eğirdir'in entegre edilmesi sonrasında Eğirdir'e 500 bine yakın turistin gelebileceğinin altını çizen Osman Gök, "Eğirdir-Antalya yolunun genişletilmesiyle birlikte aradaki mesafe 135 kilometreye kadar düşecektir. Bu yolun genişletilmesiyle Eğirdir'in Antalya turizmi ile entegre hale gelmesi de kolaylaşacaktır." şeklinde konuştu.        

            Ege-Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Volkan Turgut, Eğirdir turizm ve ticaretinin canlandırmanın önemli bir kanalının Antalya'ya olan ulaşımı kolaylaştırmakla olabileceğini belirlediklerini dile getirdi.

            Eğirdir'de turizm adına çok fazla altyapı sıkıntısı olmadığını vurgulayan Turizm İl Müdürü Abdullah Kılınç, Eğirdir'de daha çok turizm adına faaliyet yapabilecek yeni girişimcilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi de; Turizm iş kolunda yeni iş kuracak girişimcilerden yaşı 40'ın altındakilere yüzde 65'e kadar, yaşı 40 ile 65 arasındakilere ise yüzde 50'ye kadar destek verebileceklerini aktardı.

            Toplantıya Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Milli Parklar Burdur Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Isparta Turizm Müdürü Abdullah Kılınç, Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

            Eğirdir Mavigöl Otel’de Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının sonrasında ise  EGAFED 86. Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap