SİRAZ BALIĞI KURTARILIYOR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SİRAZ BALIĞI KURTARILIYOR...
Haberin Tarihi: 18.8.2014 10:23:00 - Okunma Sayısı:6199 defa okundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2014 yılında Ülkemizdeki nesli tehlikede olan türler ile ilgili başlatılan Tür eylem planı çalışmaları kapsamında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı VIII. Bölge Müdürlüğünce nesli tehlike altında olan (IUCN'e göre EN) Siraz balığı (Capoeta pestai) türünün Konya İli sınırlarında bulunan yaşam alanlarının korunmasına yönelik tür eylem planı hazırlanması ile ilgili Çalıştay 12-13 Ağustos 2014 tarihlerinde Konya İli, Beyşehir İlçesinde düzenlendi.

SİRAZ BALIĞI KURTARILIYOR…

 

            Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2014 yılında Ülkemizdeki nesli tehlikede olan türler ile ilgili başlatılan Tür eylem planı çalışmaları kapsamında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı VIII. Bölge Müdürlüğünce nesli tehlike altında olan (IUCN’e göre EN) Siraz balığı (Capoeta pestai) türünün Konya İli sınırlarında bulunan yaşam alanlarının korunmasına yönelik tür eylem planı hazırlanması ile ilgili Çalıştay 12-13 Ağustos 2014 tarihlerinde Konya İli, Beyşehir İlçesinde düzenlendi.

            Çalıştay’da proje yürütücüsü Süleyman DEMİREL Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin KÜÇÜK ile Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İskender GÜLLE tarafından projenin ara raporu ve arazi çalışmaları hakkında bilgi verildi. Katılımcılar tarafından Siraz Balığı özelinde gölün sorunları da dile getirildi ve  tartışıldı. Projenin tamamlanması ile sonuç raporlarının gerekli tedbirlerin alınabilmesi için bütün ilgili birimlere gönderileceği bildirildi.
            Çalıştaya  Beyşehir Kaymakamı Muzaffer BAŞIBÜYÜK, Hüyük Kaymakamı Bayram TÜRKER, Derebucak Kaymakamı Bülent AY, Beyşehir Belediye Başkanı Murat ÖZALTUN, VIII. Bölge Müdürü Yılmaz KOCAMAN, Yaban Hayatı Dairesi Başkanlığı Tür Koruma Şube Müdürü Adem AĞIR, Tür Koruma Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi İrfan GÜVEN, Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Proje yürütücüleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının teknik personeli ile STK temsilcileri ve Muhtarlar katılım sağladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap