BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (3)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (3)
Haberin Tarihi: 25.6.2013 10:40:00 - Okunma Sayısı:1446 defa okundu.

Birinci Ankara Çıkartmasının üçüncü ayağı, KALKINMA BAKANLIĞI idi. TOBB da Okul protokolü imzalanmış, TBMM'nde ise, bundan sonraki atılacak adımlar için, strateji ve taktik belirlenmişti.

BİRİNCİ ANKARA ÇIKARTMASI (3)

 

ITSO BAŞKANI BAŞDEĞİRMEN:

-        “ LABORATUVARIN FİZİBİLİTESİ, BU MASADA OTURANLAR…”

-        KALKINMA BAKANI YILMAZ:

-        - “ EVET, BU ÇOK GÜZEL BİR ORTAM. TÜM İLLERDE

-        GÖRMEK İSTEDİĞİM BİR ORTAM. BUNU, EN İYİ BİR

-        ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİM…

 

            Birinci Ankara Çıkartmasının üçüncü ayağı, KALKINMA BAKANLIĞI idi. TOBB da Okul protokolü imzalanmış, TBMM’nde ise, bundan sonraki atılacak adımlar için, strateji ve taktik belirlenmişti.

 ***

            Devlet Planlama Binası olarak bilinen eski DPT Binası, Kalkınma Bakanlığı olmuştu. Ve bizler, Bakanlık katındaki Toplantı Odasında, Bakanımız sayın Cevdet YILMAZ’ı bekliyorduk… Hepimizin yüzünde, parlayan bir ışık vardı. Çünkü umutluyduk… Umutluyduk umutlu olmasına da, BAŞDEĞİRMEN çok hızlıydı. Foto-şıp şak gibi hemen olsun istiyordu…Nitekim, sayın Bakana bakın ne diyordu:

            “…Sayın Bakanım, siz GÜL LABORATUVAR’ı için, Fizibilite Raporu istiyorsunuz. İŞTE O RAPOR, BU MASADA OTURANLAR. Bu masanın çevresindeki insanlar, Raporu en güzel şekilde açıklıyor… Isparta’nın tümü burada. Sayın Bakanım, lütfen Akredite GÜL analiz LABORATUVARI’nın sözünü, şu anda almak istiyoruz…”

            …Evet, dedik ya, bizim ITSO Başkanımız çok hızlı gidiyor ve hemen sonuç almak istiyordu… Bu, Isparta’lının kıvrak zekasıydı, belki de zekâ patlaması.

            Bakın, Bakan YILMAZ, BAŞDEĞİRMEN’e nasıl bir yanıt veriyordu:

             “…Evet, bu çok güzel bir ortam. Tüm illerde görmek istediğim bir ortam. Bunu, en iyi bir şekilde değerlendireceğim.”

***

            Milletvekilimiz sayın BİLGİÇ, moderatörlük görevini üstlenmişti. Ve böylece, bir nizam ve sistematik dahilinde konuşmalar yapılıyordu… BİLGİÇ, heyetin başkanlığını vali OĞUZ’un yaptığını anımsatıyor ve ilk konuşmayı ona yaptırıyordu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İBİCİOĞLU, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, Heyetin Lokomotifi BAŞDEĞİRMEN, yaptıkları kısa ve özlü konuşmalarla Bakan YILMAZA’a verilmesi gereken mesajları verdiler.

            BİLGİÇ’in verdiği bilgiler; Isparta’nın sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısıyla ilgiliydi ve teşvik sisteminde baz alınan 61 parametreli sosyal gelişmişlik kriterlerinin, Isparta’nın son derece ciddi sıkıntılarını gidermede yetersiz kaldığı ve bu parametrelerin yeniden değerlendirilmesi yönündeydi.

***

            Bakan YILMAZ ise; Isparta’nın bazı şeyleri aştığını, önemli olan, burada konuşulan ve de dile getirilen düşüncelerin analiz edilip projelendirilmesi olduğunu söylüyor ve her türlü desteği vermeye hazırız diyordu…

            BAŞDEĞİRMEN’in kendisine verdiği Raporlar için de bakın, Bakan YILMAZ ne diyordu:  “…Raporları inceleyecek ve fizibil olanlarına destek çıkacağız…”

***

            Sayın Bakanın konuşmasını, ayrı bir bölümde analiz edeceğiz. Çünkü, Isparta için çok önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptılar. Burada, Kalkınma Bakanlığı mensubu diyebileceğimiz iki hemşerimizin konuşmaları oldukça önemli tabii. Ulaştırma, Enerji ve Lojistik Dairesi Başkanı Serdinç YILMAZ ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN.

            Akredite Gül Analiz Laboratuarı için, Hemşerimiz Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ercan ŞİMŞEK’in, Bakan YILMAZA’a Laboratuar ile ilgili verdiği bilgiler, oldukça önemliydi. Ve Dr. ŞİMŞEK, BAKA Genel Sekreteri ile birlikte bu konuda bir Rapor hazırlayıp, sayın Bakana sunacaklardı…

***

            Dr. ŞİMŞEK; Dünya kozmetik piyasasının yıllık cirosunun 300 milyar dolara yaklaştığını ve 2023 de 500 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağını tahmin ettiklerini söylüyordu Bakan YILMAZ’a. Türkiye de 44 ilde kozmetik üretim tesisimizin olduğunu, yıllık tüketimimizin sabun ve şampuanlarla birlikte 4 milyar dolara yaklaştığını, yıllık ihracatımızın ise, 1 milyar doları henüz aşamadığını dile getiriyordu…

            Hemşerimiz Dr. ŞİMŞEK;  cari açığın, kozmetik sektöründe de mevcut olduğunu, çünkü hammaddenin neredeyse %85’ni ithal ettiğimizi söylüyordu ve Isparta’ya kurulacak olan AKREDİTE GÜL ANALİZ LABORATUVARI’nın, ne denli fizibil olduğunu ve geri dönüşümünün de kısa vadede mümkün olacağını bakın nasıl anlatıyordu:

- 2013 kozmetik kalkınma planında öngördüğümüz 2023 de 5 milyar dolar kozmetik ihracat hedefine ulaşabilmemiz için, uluslar arası standartlarda ürün üretebilen kurumsal yapılarımızın artması gerekiyor.

- Isparta; Kozmetik Sektörü desteklendiği takdirde, bu hedeflerimize ulaşmamızda en çok katkı sağlayacak ilimizdir.

- Isparta’nın, gülcülükte geçmişten gelen tecrübesi ve hammadde üretim kapasitesi ile, Isparta’ya kazandırılacak AKREDİTE GÜL ANALİZ LABORATUVARI için yapılacak yatırımın geri dönüşümü,kısa vadede mümkün olacaktır…

- Isparta’ya kurulacak olan AKREDİTE LABORATUVAR, sadece Isparta kozmetik üreticisinin değil, bölge üreticilerinin hizmetinde olacaktır… Ve onların ihracat kapasitelerini arttıracaktır…

- Isparta da kurulacak olan AKREDİTE KOZMETİK LABORATUVARI’nda eğitim alan asistanlar ve öğretim elamanları ile öğrencilerin, yeni inovatif ürün geliştirmeyi öğrenmeleri, 2023 de dünya kozmetik piyasasında adından söz edilen ülkeler arasında yer almamıza katkı sağlayacaktır.

***

            Bilindiği gibi, BAKA’nın desteklediği ve SDÜ’nün projelendirdiği GÜL VADİSİ Projesi, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Isparta Belediye Meclisinin rezistans göstererek ötelediği imar izninin,önümüzdeki ay çıkacağı büyük bir olasılık olarak görülmekte…

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN de bakın neler diyordu:

- Kalkınma Ajansımız, yerelden ve Bölgesel Kalkınma açısından çok büyük önem taşıyor… Gelişmiş ülkeler, 100 yıldır AJANS MODELİ’ni, kalkınma modeli olarak uyguluyor.

- Ajansın Merkezinin Isparta olması, Isparta için büyük bir şans. Biz her gün, yatırımcılarla bire bir görüşmeler yapıyor ve onlara maddi ve teknik danışmanlık hizmeti sunuyoruz… Şu ana kadar, 100’e yakın projeye destek sağlandı.

- Isparta’ya, HAVACILIK ve UÇAK BAKIM MERKEZİ olabileceğini değerlendirdik ve o konuda çalışmalar olumlu bir şekilde devam ediyor…

 

YARIN:

DERİN ANALİZE DEVAM…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap