Eğirdir, Triatlon Final Yarışlarına Hazırlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir, Triatlon Final Yarışlarına Hazırlanıyor
Haberin Tarihi: 22.8.2014 10:28:00 - Okunma Sayısı:1516 defa okundu.

12. Eğirdir Triatlon Yarışları 13 -14 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek

Eğirdir, Triatlon Final Yarışlarına Hazırlanıyor

 

            12. Eğirdir Triatlon Yarışları 13 -14 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl yaklaşık 300 sporcunun Eğirdir’e gelmesi bekleniyor.

            Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonu, Eğirdir Belediyesi’nin sponsorluğu, Eğirdir Kaymakamlığı ile Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu yıl 13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Triatlon yarışları öncesi dün Eğirdir Kaymakamlığı toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi.

            Toplantıya; Yenişarbademli Kaymakamı Eğirdir Kaymakam V. Cafer Sönmez, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Triatlon Federasyonu Genel Koordinatörü ve Organizasyon Başkanı İ. Alp Işkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Gençer, Triatlon İl Temsilcisi Çetin Meydan, Eğirdir İlçe Emniyet Müdür V. Adnan Şen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Oruç ve basın mensupları katıldı.

            Bu yıl Triatlon yarışlarının Finali’nin 13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Eğirdir’de yapılacağını dile getiren Türkiye Triatlon Organizasyon Başkanı Işkın,  katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verdi.

            Türkiye Triatlon Organizasyon Başkanı Işkın,  “Triatlon yarışları 6 ayak üzerinde oluşuyor. Önceki yıllarda Eğirdir bir ayağımızdı. Bu yıl Final müsabakasını Eğirdir’de yapacağız. O tarihlerde Eğirdir’e yaklaşık 280-290 sporcumuz ailesiyle birlikte gelecek.” dedi.

            Triatlon yarışlarının 5 kategoride yapıldığını hatırlatan Organizasyon Başkanı Alp Işkın, “14 Eylül 2014 Pazar günü yarışmalar saat 9:00’da Yıldızlar erkek startıyla başlayacak, 16.00’da Elitler Bayanlar ile sona erecek. Yine yarışmalarımız 5 kategoriden oluşuyor, Bunlar; Yıldız Bay/Bayan, Genç Bay/Bayan, Elit Bay/Bayan, Yaş Grupları Bay, Yaş Grupları Bayan.

            Büyük bayan ve büyük erkekler 1500 m. yüzecek, 40 km. bisikletle pedal çevirecek ve 10 km. koşarak parkuru tamamlayacaklar.

            13 Eylül 2014 Cumartesi günü sporculara saat 14:30’da Bisiklet parkuru, yüzme parkuru tanıtılacak. Saat 18:00’de Eğirdir Kapalı Spor Salonunda teknik toplantı düzenlenecek, saat 19:30’da da Yaşilada’da Makarna Partisi yapılacak.” şeklinde bilgi verdi.

 

Başkan Şengöl’e Teşekkür

            Triatlon yarışlarını Eğirdir’de yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Genel Koordinatör İ. Alp Işkın, bu yıl 12 incisi ve aralıksız olarak yapılacak olan Eğirdir Triatlon yarışmalarının Alanya’dan sonra süreklilik arz eden ikinci yer olduğu ve bunun için de ayrı bir değere sahip olduğunu, Eğirdir parkurunun sporcular tarafından da beğenildiği belirterek “Triatlon yarışları Alanya’dan sonra Eğirdir ikinci güzel bir parkur yeri.  Ömer başkanımız sporu çok seven bir kişi. 12 yıldır biz bu sporu Eğirdir’de yapıyoruz. Kendisi Belediye Başkanlığı süresince bizlere çok destek verdi. Ben huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Triatlon Genel Koordinatörü İ. Alp Işkın konuşmaların ardından Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi, Karayolları, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, ve Eğirdir ilçe Emniyet Müdürlüğünce alınması gereken tedbirler hakkında da bilgiler verdi.

 
2 Bayan Sporcu Olimpiyatlara Katılacak

            2015 yılında Bakü’de yapılacak olan Avrupa Olimpiyatlarına bu yıl ilk defa Türkiye’den 2 bayan sporcunun katılacağını dile getiren Türkiye Triatlon Federasyonu Genel Koordinatörü İ. Alp Işkın, “Triatlon Final yarışları Avrupa standartlarında olacak. 2015 yılında Bakü’de Avrupa Olimpiyatları yapılacak. Bu yıl ilk defa Türkiye’den sporcu göndereceğiz. 2 bayan sporcumuz Olimpiyatlara gitme hakkına sahip. Biliyorsunuz ki sporcularımız çok zorlu etaplardan geçiyorlar. Bu yıl iki tane göndeririz, sonraki yıllar daha çok göndeririz…” ifadelerini dile getirdi.

Haber: Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap