İLÇEMİZ SPORUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇEMİZ SPORUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR
Haberin Tarihi: 10.9.2014 09:35:00 - Okunma Sayısı:1626 defa okundu.

İlçemiz şirin Eğirdir'de sportif faaliyetlerinin hız kazanması, Eğirdir insanının spor açlığını giderici boyutlara ulaşıyor.

İLÇEMİZ SPORUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR

 

- İLÇEMİZ SPORUNDA ÖNEMLİ

            GELİŞMELER YAŞANIYOR.

- EĞİRDİRLİ SPORA AÇ!..

- EĞİRDİRLİ GENÇLER SPOR İSTİYOR…

- AİLELER ÇOÇUKLARINI SPORA

            VERMEK İSTİYOR.

-          SPOR HOCALARI GÖNÜLLÜ ÇALIŞACAK.

-  SPOR KÜLTÜRÜ İÇİN HER ŞEY HAZIR!..

-          NEDEN SUYLA İLGİLİ ULUSAL BİR

            SPORCUMUZ YOK?

-          ÇOCUKLARIMIZ KEŞFEDİLMEYİ

            BEKLİYOR…

 

İlhan Şimşek

Özel Haber

 

            İlçemiz şirin Eğirdir’de sportif faaliyetlerinin hız kazanması, Eğirdir insanının spor açlığını giderici boyutlara ulaşıyor.

            Yıllardan beri sporun içinde yaşamış olan Eğirdirli için spor, hayatın bir parçası gibidir. Bunun en güzel örneğini hiçbir kamu kurum ve kuruluşunu arkasına almadan gönüllülük hesabıyla faaliyet gösteren Elma Spor göstermektedir. Kurucusundan sporcusuna ve antrenörüne değin kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip olan Elma Spor voleybol takımımızda hiç kimse maddi bir beklenti olmaksızın çalışıyor. Üstelik ceplerinden para vererek bu işi yapıyorlar. Burada amaç Eğirdir gençliğinin elinden tutmak ve Eğirdir’in reklamını yapmak. En iyi reklam sporla yapılan reklam değil midir?

            Kendilerine teşekkür borçluyuz.

            Son günlerde Eğirdirspor adı ile yol alan futbol takımı da Eğirdir’de önemli imzaya sahip konuma geliyor. Çalıştırıcıların para almadan uğraş verdiği ve futbolcuların karın tokluğuna oynadıkları bu futbol takımı inşallah yüzümüzü güldürür. Bölge Amatör Ligi’nde oynayacak Eğirdirspor’a buradan başarılar dileriz.

            Eğirdir’de spor bir tek voleybol mu? Kuşkusuz hayır!.. Eğirdir’de spor bir tek futbol mu? Kuşkusuz hayır!.. Su sporlarımız nerede? Etrafımız suyla çevrili olmasına rağmen neden yüzmelerde Eğirdir’den bir isim yok? Etrafımız suyla çevrili olup hava koşulları uygun olmasına rağmen neden kano, sörf gibi yarışlarımız ve buradan yetişecek sporcularımız yok?

            Öğretmen Şemi Aktopuk’un futbolu yasaklayıp basketbolu öne çıkardığı günlerden bugüne değin neden basketbol takımımız yok?

            Okullarımızdan neden sporcu çıkaramıyoruz? Okullarımızda spor demek, çocukların önüne bir top atıp bununla oyalanın mı demektir?.. Cevheri içinde taşıyan çocuklarımız neden keşfedilmiyor?

            Eğirdir’in çocukları hazır ama onların elinden tutacak insanları arıyoruz. İşte onu bulamıyoruz. Her şeyi yıkmışız belediyenin sırtına!.. Belediye hangi birinin üstesinden gelsin?!.. Bir de muhalefet yaratılmış, belediyenin spora verdiği paraya yazık, diye. Pes doğrusu!.. Hem çocuklarımızın ve gençliğimizin elinden tutulmuyor diyeceksin hem de belediye çocuklara sırt verip yardım edince ciyaklayacaksın?

            Tekvando usta öğreticisi Kadir Eken, Eğirdir sporu için kendini hazır hissedenlerden biri. Eğirdir gençliğini Uzakdoğu spor dallarından tekvando dalında yetiştirmek için çalışacak ortam bekliyor. Önceki yıllarda Eğirdir’e bu spor dalında birçok öğrenci yetiştiren ve şampiyonluklar kazandıran Kadir Eken Eğirdirli gençleri ve çocuklarını bekliyor. Hem de hiçbir maddi karşılık beklemeden…

            Minikler’de,Yıldızlar’da, Gençler’de, Ümitler’de ve Büyükler’de iddialı tekvandocular yetiştireceğine emin sözler söylüyor Kadir Eken arkadaşımız. Çünkü daha önce bu işte başarılı sonuçlar alıp Eğirdir’e hediye etmiş.

            “Sayın İlhan Bey, tekvando konusunda iddialı olduğumu söylüyorum. Ben siyah kuşaka sahip 2. derecede kademe antrenörüyüm. Çok sayıda takdirlerim ve belgelerim var. Daha önceki yıllarda da çok çalışmalar yaptım. Özellikle Başkan Ömer Şengöl Bey’in üçüncü başkanlığı dönemindeki destekle elle tutulur başarılarım, daha doğrusu başarılarımız var. Her kategoride sporcularımız vardı ve bunlarla girdiğimiz her yarışmada önemli dereceler elde ettik.

            Düşün ki Sayın İlhan Bey, 2006 yılı Teakvando Şampiyonluk Yarışmaları Eğirdir’de yapıldı. Bu büyük bir olay!.. Seksen bir vilayetin içinde böyle bir şampiyonluğun yapılması Eğirdir için yıkılmaz ve unutulmaz bir iftihar vesilesidir. O şampiyonada Eğirdirli gençlerimiz de vardı. Böylesi gurur verici bir olay dünya televizyonlarında yayımlandı. Eğirdir’in reklamı için dünya kadar para verseniz bir şampiyonanın yaptığı etkide reklam yapamazsınız. Şuna da ayrıca inanın Eğirdir Belediyesinden bir kuruş dışarı çıkmadı. Çocuklarımız zaten Eğirdirli olduğu için barınma, yiyecek içecek gibi masrafları olmadığı gibi spor giysilerini de kendileri aldılar.

            O şampiyonaya 1500’ün üzerinde yarışmacı katılmıştı. Bir o kadar da sporcu yakınını hesaplarsak Eğirdir’e günlük para girdisini varın siz hesaplayın!.. Üstelik bu yarışma beş gün sürmüştü. O günlerde Eğirdir ağzına kadar sporcu doluydu!..”

            Usta öğretici(çalıştırıcı)Kadir Eken’in sözleri yabana atılacak cinsten değil. O kadar para harcıyorsunuz turizm için ama bir maçın oluşturduğu etkiyi yapamıyorsunuz. 12 Dev Adam’ın son saniyede üçlük basketbol sayısı ile Avustralya’yı bir sayı farkı ile yıkması milyonlarca para değerindeki reklamdan daha etkili.

            ABD’de yapılan Açık’ta genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu kızımızın teniste yaptığı reklamı kim yapabilir?

            Çalıştırıcı Kadir Eken’e,” Ne istiyorsun?”, diye soruyorum. Cevap kesin ve yalın, “Eğirdir gençliği için gönüllü çalışmak istiyorum!..”

Nasıl olacak bu iş diyorum?  Kadir Eken anlatıyor,

“ Benim istediğim amaç doğrultusundaki her kategoride öğrenci istiyorum. Gene eski günlerdeki gibi şampiyonlar yetiştirip Eğirdir’in adını silinmez kalemle anı defterine yazalım. Kapalı Spor Salonu’muzdan veya Sayın Başkan Ömer Şengöl Bey’in dediği gibi Kervansaray Düğün Salonu’ndan yararlanabiliriz. Eğirdir Millî Eğitimi ile bir görüşme yapıp bana öğrenci verebilmelerinin yollarını arayacağım. Okullar arası kategorilerde öğrenci yetiştirip buralardan seçeceğimiz başarılı çocuklarımızı ilerilere taşımayı düşünüyorum. Kısaca bu alanda sıfırdan başlamayı düşünüyorum. Çok zaman kaybettik. Arayı diğer bölgelerin yarışmacıları ile kapatmamız gerekiyor. Ben para pul istemiyorum; yalnızca manevi destek istiyorum. Sağ olsun Sayın Başkan Ömer Şengöl Bey ile sizin destekleriniz bana yeter. Sizlerin sporla yakından ilgilendiğinizi biliyorum. Bu kadarı bile bana yeter. Sıkıştığım zaman yanımda sizler gibi insanları görmek beni kamçılar!..”

            Biz de buradan, basın yoluyla halkımıza duyuruyoruz. Böylesi iyi niyetleri, bizler için, bizim evlatlarımız için gönüllü çalışan insanlarımızı desteklememiz şart. Eğirdir birimizin değil hepimizin olduğunu unutmayalım. Bütün başarılar el birliği ile olur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap