Rektör İbicioğlu: "Biriz Ve Birlikte Güçlüyüz"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Rektör İbicioğlu: "Biriz Ve Birlikte Güçlüyüz"
Haberin Tarihi: 27.6.2013 09:50:00 - Okunma Sayısı:1548 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Isparta'da bulunan lise ve dershane müdürleri ve rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.

Rektör İbicioğlu: “Biriz Ve Birlikte Güçlüyüz”

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Isparta’da bulunan lise ve dershane müdürleri ve rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.

            SDÜ hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Son üç yılda bin 770 adet ulusal ve uluslararası proje üreten Üniversitemiz TUBİTAK’tan destek alan üniversiteler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Bilgi Teknolojileri Yüksek Kurulu(BTYK) verilerine göre proje sayısında 2. sırada yer alan, girişimci ve proje odaklı çalışan üniversitemiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre de tüm kamu üniversiteleri içinde 9. sırada   yer aldı.” dedi.                      

            Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Isparta’da bulunan lise ve dershane müdürleri ve rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.

            Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, elde ettiği başarılarla ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettiren SDÜ hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Son üç yılda bin 770 adet ulusal ve uluslararası proje üreten Üniversitemiz TUBİTAK’tan destek alan üniversiteler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Bilgi Teknolojileri Yüksek Kurulu(BTYK) verilerine göre proje sayısında 2. sırada yer alan, girişimci ve proje odaklı çalışan üniversitemiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre de tüm kamu üniversiteleri içinde 9. sırada   yer aldı.” dedi.

            Konuşmasının devamında eğitim ve bilgi toplumunun rekabetçi özelliklerin üs konsepti olarak tanımlandığını söyleyen SDÜ Rektörü İbicioğlu, “Sizler bu anlamda Türkiye’nin geleceğini şekillendiren ve dünyadaki yerini almasında bir tuğla da ben koyayım düşüncesiyle hareket eden bireylersiniz. Ülkemiz eğitim alanında büyük mesafe kat etti. Bu yolda daha da ilerlememiz gerekiyor. Hangi sektörde olursak olalım bilgiyi o sektöre uyarlamamız gerekiyor. Gençliğin, geleceğin fırsat tabanlı anlayışına göre yetiştirilmesi gerekiyor. Geleceğimizin garantisi genç bireyleri yani çocuklarımızı, ilkokuldan itibaren, gelecekte hangi özellikler öne çıkıyorsa ona göre yetiştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

            SDÜ’nün halkla kucaklaşan, yönünü şehrine dönmüş bir üniversite olduğunu vurgulayan İbicioğlu, “Biz Isparta’nın üniversiteyiz. Bulunduğumuz her platformda Isparta’yı tanıtıyor ve şehrimize daha fazla öğrenci gelmesi için uğraşıyoruz. Türkiye’de üniversite sayısı her geçen gün artıyor. Çoğu üniversitenin öğrenci sayısı azalırken bizim öğrenci sayımız her yıl artıyor. Türkiye’de en çok kontenjana sahip 5. üniversiteyiz; aynı zamanda en çok tercih edilen ilk on üniversite arasında yer alıyoruz. Biz biriz ve birlikte güçlüyüz.” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap