İspanyollardan ITSO'ya ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İspanyollardan ITSO'ya ziyaret
Haberin Tarihi: 26.9.2014 11:37:00 - Okunma Sayısı:2310 defa okundu.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında yer alan Şehir Eşleştirme faaliyeti kapsamında, 6 kişiden oluşan İspanyol heyeti ITSO'ya ziyarette bulunarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

İspanyollardan ITSO’ya ziyaret

 

            Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında yer alan Şehir Eşleştirme faaliyeti kapsamında, 6 kişiden oluşan İspanyol heyeti ITSO’ya ziyarette bulunarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

            İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez başkanlığındaki 6 kişilik heyet  ilimize gelerek ziyaretlerde bulundu. Heyet,  Isparta’da Mermercilik, Milli Parklar, Kozmetik, Su Ürünleri, Meyvecilik, Gül Ürünleri, Kerestecilik, Dericilik, İnanç Turizmi alanlarında sektörün önde gelenleri ile ikili görüşmeler ve sektör ziyaretleri yaptılar. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na da ziyarette bulunan Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez, Yerel Konseyi Ekonomi Yerel Kalkınma ve Tanıtma İl Meclis Üyesi Joaquín Luque Arenas, Andujar, Yerel Konseyi İletişim Basın Bürosu Şefi ve Başkanı Carolina Samper Hiraldo, Andujar, Yerel Konseyi Yerel Kalkınma Dairesi Başkanı Pedro Gallardo Núñez Andujar  Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Javier Camello, Andujar, Ürün Geliştirme Müdürü Luis V. Lacambra, Envases Soplados’u ITSO’da Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcıları Metin Çelik ve Salih Sarıkaya ile yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Ziyarette Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ile Valilik Avrupa Birliği Koordinatörlüğü yetkilileri ile bazı sektör temsilcileri de hazır bulundu.

            ITSO’da sektörlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunan heyete ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ile Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve Sarıkaya bilgiler verdi, Isparta’yı anlattılar. ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, “ihracatımızın artması yurtdışı bağlantılarımızın güçlenmesi için yabancılarla işbirliği yapmalıyız. İspanyol heyetimizle de bilgi alışverişinde bulunduk ve ortak yapabileceğimiz işleri değerlendirdik. Sektörlerimizi anlattık, bazı üyelerimizin fabrikalarını ve üretim tesislerini gezmek istediler, bu konuda destek olacağız.”dedi.

            ITSO Meclis Başkanı Şahlan da sektörel konularda konuklara bilgiler verdi.

            İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez ise ortak ziyaretlerin ve çalışmaların projelerin gelişmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Projenin Andujar Belediyesi tarafından koordine edildiğini ancak belediye meclisi ve hükümet tarafından da desteklendiğini belirten Martínez, “Bu proje bir başlangıç olmalı. Aynı zamanda İleriki aşamalarda da şirketlerimiz arasında ilişkilerimizi geliştirecek bir fırsat olmalı” dedi.

            Türkiye’den övgü ile bahseden Martínez, İspanyol hükümeti tarafından Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurguladı. Martínez, şunları söyledi:  “Aynı zamanda Avrupa Birliği içerisinde de liderlik yapabilecek konumda. Avrupa Birliği’ne girme durumda ya da şuanda bile Avrupa dışında kalan ülkelerle Avrupa arasında köprü olabilecek önemli bir ülke. Isparta ve Anujar şehirleri çok noktada birbirlerine benziyor. Umarız bu projeler kültürler arası iletişime katkı sağlayabilir. Aynı zamanda ekonomik gelişmelerimize de yeni fırsatlar sunacak imkanlar olur.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap