YILANLI SOĞUKHAVA DEPOSU HİZMETE GİRDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YILANLI SOĞUKHAVA DEPOSU HİZMETE GİRDİ
Haberin Tarihi: 27.9.2014 14:53:00 - Okunma Sayısı:3806 defa okundu.

Yılanlı Soğukhava Deposu Enerji Gıda Tarım San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Isparta'nın Aksu İlçesi Yılanlı Köyü'nde yaptırılan 3000 ton/yıl kapasiteli soğukhava deposu bugün düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

YILANLI SOĞUKHAVA DEPOSU HİZMETE GİRDİ

               Yılanlı Soğukhava Deposu Enerji Gıda Tarım San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Isparta’nın Aksu İlçesi Yılanlı Köyü’nde yaptırılan 3000 ton/yıl kapasiteli soğukhava deposu bugün düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

               Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü destekleriyle yaptırılan Yılanlı Soğukhava Deposu açılış törenine; Isparta Vali Yrd. Tahir Demir, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, üreticiler ve hemşehrilerimiz katıldı.

               Saat 11.00’de Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan açılış töreninde katılımcılara yemek ikram edilirken, törende konuşan Şirket ortaklarından Mustafa Tulum, bölgenin ihtiyacı olan bu soğukhava deposunun yapımında destek sağlayan Kırsal Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

               Daha sonra konuşan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatör vk. Ali Toker ise şunları söyledi:

“Ülkemizin aday ülke statüsünde bulunduğu AB nin katılım öncesi mali yardım aracı IPA’nın Kırsal Kalkınma fonlarını yönetmek için kurulan TKDK’nın faaliyet gösterdiği 42 ilden 1’i de Isparta’mızdır.

               AB standartlarında yeni işletmeler kurulması mevcut işletmelerin AB standartlarına ulaştırılması, istihdamımızın ve milli gelirimizin arttırılması, kaliteli ve AB standartlarında ürünler üretimi gibi hedeflerle kurulan Kurumumuz faaliyetine başladığı yıldan bu yana, İlimize kazandırdığı yatırımlar ve ödediği hibe desteklerini her çağrı döneminde çeşitlendirerek ve artırarak devam ettirmektedir.

               İlk çağrıdan bugüne kadar Kurumumuza toplam bütçesi 111 milyon TL olan 150 proje başvurusunda bulunulmuştur.

               Bu güne kadar toplam bütçesi 55 milyon hibe desteği 28 milyon olan 83 proje ile sözleşme imzalanmış, önümüzdeki günlerde incelemesi biten 27 proje ile de sözleşme imzalanacaktır. Şu an yatırımların yüzde 25%i tamamlanmış olup halen ilimizin değişik yerlerinde inşaatlar devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki 4-5 ay içinde tamamlanacak yatırımlar ile Isparta ekonomisine (110 proje) 71.400.000,00 TL. tutarında yapılacak yatırım kazandırılacak ve bunun karşılığı için, 36.655.000,00 TL:’lık hibe desteği ödenecektir.

               Değerli misafirler; önceleri 3 destek kalemi ile başladığımız faaliyetlerimize bugün; Besi ve Süt Hayvancılığından Su Ürünleri Üretim ve İşlenme sektörüne, Et ve Et Ürünleri İşleme, Süt ve Süt Ürünleri İşleme sektöründen, Çiftlik faaliyetlerine, Arıcılık, Yerel Ürünler, Kırsal Turizme kadar 10’dan fazla kalemle devam etmekteyiz. İnşallah bu destek kalemlerindeki çeşitlilik giderek artacaktır. Nitekim gerek yaptığımız sektör analizleri gerekse yatırımcılar ile yapılan görüşmeler neticesinde bahçe tesisleri, alt yapı hizmetleri, yenilenebilir enerji yatırımları gibi değişik başlıklar destek kalemlerini hem kurum merkezimizde, hem de AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna ilettik ve iletmeye devam edeceğiz.

               Burada Kurumumuzun farkını ortaya koyan iki hususu belirtmek isterim;

1.      Vergilerden muafiyet.

2.       Yatırım tutarı 5 bin Euro’dan 3 milyon Euro’ya kadar değişen tutarlarda projelere yüzde 50-65 oranında hibe destek sağlıyoruz. Meyve ve sebze işleme sektöründeki böyle bir yatırımın üst limiti 3.750 bin TL, hibe miktarı 1.800 TL.’dir

Değerli misafirler; inşallah önümüzdeki 2 ay içinde yeni bir proje çağrısına çıkıyoruz. İnşallah bu dönemde Ülkemizin bu cennet köşesine yeni değerler katacak çok sayıda proje bekliyoruz.

               Ben buradan memleketinde böyle bir yatırım ihtiyacını gören ve bir vefa örneği ile bu yatırımı gerçekleştiren Yılanlı şirketi yöneticilerini tebrik ediyorum. Bu projede emeği geçen herkese ve bu gün bizimle olan değerli protokol üyelerimize ve halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

Isparta Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın ve Isparta Milletvekili Recep Özel’in tesisin hayırlı olmasını dileyen konuşmalarından sonra Milletvekili Özel, sembolik destekleme çekini, şirket ortaklarından Ahmet Demirekin’e verdi.

               Müteşebbis hemşehrilerimiz Ahmet Demirekin, Arif Demirekin, Mustafa Tulum ve Memduh Demirekin’i kutlar, Yılanlı köyü ve çevresinde büyük bir eksikliği giderecek olan Yılanlı Soğukhava Deposunun hayırlı olmasını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap