BAŞKAN ŞENGÖL'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Haberin Tarihi: 9.10.2014 17:09:00 - Okunma Sayısı:1941 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta Kanal 32'nin "Ne Var Ne Yok" programına katıldı.

BAŞKAN ŞENGÖL’DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta Kanal 32’nin “Ne Var Ne Yok?” programına katıldı.

            09.10.2014 Perşembe günü saat 21.00’de başlayıp saat 24.00’e değin süren sohbet sırasında Başkan Şengöl Eğirdir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sanatla başlayan konuşma Eğirdir’in son zamanlarda karşılaştığı sorunların çözümüne değin her alanda geniş bir yelpaze içinde ele alındı.

            Önceki yıllarda çeşitli dedikoduların toplumu rahatsız ettiği spor konusuna değinen Başkan Şengöl, Eğirdir’de spor konusunda bazı kişilerce topluma yanlış bilgi verildiğini ve bu konuda gerçeklerin göz ardı edildiğini vurguladı. Kendisinin 2004 yerel seçimlerden sonra Eğirdir gençliğinin ve toplumun zihinsel ve bedensel gelişiminin sporla da sağlanabileceğini dile getirdiğini söyleyen Başkan Ömer Şengöl, kendisinden sonra gelen başkanın Eğirdir’de sporu köreltip gençlerin boşta kaldığını dile getirdi. 2014 seçimlerinden sonra tekrar başkanlığa seçilip Eğirdir’de spora yeniden başlanıldığını anlatan Başkan Şengöl, Isparta Savspor’u devralıp isim değişikliğine gidilerek Eğirdir Spor olarak Bölge Amatör Ligi’nde mücadeleye başladıklarını söyledi. Başkan Şengöl ayrıca alt takım çalışmalarının da bütün hızıyla sürdüğünü ve buradan yetişecek Eğirdirli gençlerin takıma girerek onların elinden tutulacağını anlattı. Bu durumun kendilerine maliyet açısından çok az bir yük getirdiğini de vurgulayan başkan, spora bağışların arttığını ve hatta Davraz Yaşam Hastanesi’nin Eğirdirspor’un sponsorluğunu üstlendiğini de söyleyerek memnuniyetini belirtti.

            Türkiye’de Triatlon Yarışmalarının 12 yıl kesintisiz olarak yapıldığı iki yerden birinin Alanya, birinin de Eğirdir olduğunu anlatan Başkan Şengöl, 2015 yılı Triathlon Uluslar Arası Şampiyona’nın da Eğirdir’de yapılacağını ve bu konuda anlaşmanın yapıldığını dile getirdi.

            Başkan Şengöl, kendisine yöneltilen ve toplumda yanlış algı oluşmasına neden olan AKP’lilere ceza yazma konusuna da açıklık getirdi. Kendisinin asla ve asla particilik anlayışı ile yola çıkmadığını anlatan Başkan Şengöl, “kendilerine gazete bile denilemeyecek nitelikteki bazı basın organlarının ve 120’ye yakın Isparta internet sitelerinin uydurma haberleri, başkanlığımızı karalamaya dönük hareketlerden başka bir şey değildir.  Öyle sanıyorum ki bunların boğazlarında erik kurusu var, bizi çekemiyorlar” diyerek yerel bir deyimden yola çıkan Başkan Şengöl, herkesin eşit olduğunu ve yasaya uygun hareket edenlerin korunacağını ancak yasaya uymayanların da kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun cezalandırılmasının doğru olacağını vurgulayarak iki tane AKP’linin hak ettikleri cezayı almalarının bir kaşık suda fırtınalar koparmak olduğunu anlattı. “Kaldı ki bu iki AKP’liye kesilen cezalar bizim zamanımızdan önce gerçekleştirilen bir işlemin sonucudur. Şu elimde tuttuğum belge bile önceki başkan Sayın Nuri Özmeral’in zamanında Başbakanlık (BİMER) tarafından gönderilen müfettişlerin incelemeleri sonucunda mahkemece verilen cezalardır. Biz sadece sonucu mükelleflere ilettik ve takdir edilen para cezasını kestik. Adam, geceleri oteline gizli gizli asansör yapmış. Şikayet etmişler. Hepsi bu… Eğirdir’de iki tane mi AKP’li var? AKP’nin oyu 3300 civarındaydı. Geri kalanlara AKP’li oldukları halde niye ceza kesmemişiz? Bunların hepsi uydurma!..” diyerek konunun saptırıldığını söyledi.

            Belediye meclis toplantılarında da maksatlı davranıldığını söyleyen Başkan Şengöl, bazı gazetelerin, haberi kaynağından öğrenmeyip toplantıyı “Aşiret Yönetimi” benzetmesinde bulunmasının gerçekleri çarpıtmak olarak değerlendirdi. Şikayet kavramı veya istek kavramı ile önerge kavramlarının AKP’li üyeler tarafından karıştırıldığını söyleyen Başkan Şengöl, önerge diye getirilen vatandaş isteklerinin her zaman yapılabileceğini bunların ille de mecliste görüşülmesinin gerekmediğini ve bu tür isteklerle meclisin oyalanmasının yanlış olduğunu anlattı. Ayrıca önerge diye getirilen isteklerin toplantı sonunda konuşulduğunu ve üyelere gerekli açıklamalarda bulunulduğunu anlatan Başkan Şengöl, “bu üyelerin asıl maksatları bizi sıkıştırarak belediyeyi işlemez hale getirmektir,” diyerek “üyelerin asıl seçilme sebebi zorluk çıkarmak değil, Eğirdir’le ilgili projeler getirerek veya Eğirdir ile ilgili değişik konularda yardımcı olmaları gerekir ve bu da üyelerin birinci görevidir” dedi. “Dolayısıyla meclis üyelerinin önergeleri gündeme alınmıyor, şeklindeki haberler maksatlıdır” ifadelerini kullandı. Şengöl, “Her konuyu açık açık konuşuyor ve görüşüyoruz. Şimdiye değin aldığımız kararların çoğunluğu oy birliği ile alınmış kararlardır. Vay şuraya altı katlı bina yapılacakmış vay şuraya şu yapılacakmış!.. Başkan bunlara nasıl müsaade ediyormuş!.. Altınkum Mahallesi’ndeki kahvehane nasıl oluyor da Altıncanlar’a veriliyormuş!.. Kahvehane neden tadilat yapılarak market haline getiriliyormuş?.. Ben Altıncanlar’a kıyakçılık yapmışım, kanunsuzluk yapmışım. Gelin meclis tutanaklarına bakalım!.. Bu konu mecliste görüşüldü ve 12 üyeden oluşan meclisin 12’si de “Evet” oyu verdi. Eğer ortada bir kıyakçılık varsa bunu ben yapmadım içinde AKP’lilerin olduğu 12 meclis üyesi yaptı.” diyerek söylenenlerin hepsinin asılsız dedikodu ve kendisinin yıpratılması amaçlı olduğunu söyledi.

            Başkan Şengöl kendisine yöneltilen, “Siz seçimden önce bazı partilerle görüşmüşsünüz. Hatta seçimi kazandıktan sonra AKP’ye geçecekmişsiniz.” sorusuna da şöyle cevap verdi:

            “Evet, seçimden önce bana bazı partiler, bizden aday ol diye, geldi. Ben hiçbirini kabul etmedim. Bu konuyu önceleri de anlattım. Ben kendi partimden aday oldum ve parti değiştirmek gibi bir düşüncem de asla yok!..”

            En büyük hayallerinden birinin Eğirdir’de bir üniversite kurulması olduğunu ortaya koyan Başkan Şengöl, son günlerde Butik Üniversite kurulması çalışmalarının hızlandığını ve bu konuda gereken tüm gayreti göstereceğini vurguladı. Şengöl, sözlerine, “Eğirdir’de öğrenciler için yaşam çok kolay. Manzarası güzel, turistik bir bölgede öğrencilik yapmak birçok ilden daha iyi. Can güvenlikleri de sağlam temellerde. İlçemizde emniyet sorunu diye bir sorunumuz yok. Barınabilirlik açısından da çok rahatlar. Hiçbir öğrenci açıkta kalmaz!.. Veliler hiç tedirginlik çekmesinler!.. Çünkü ilçemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait bir yurdumuz yanında birçok öğrenci apartlarımız mevcut ve hepsinin de parasal yükü az; okullara ulaşım da çok kolay; zaman kayıpları yok.” diyerek devam etti.

            Eğirdir’in çöp sorunundan da bahseden Başkan Şengöl, suyun tonunun bir liradan satılmasında bir sıkıntı olmadığını ve bazı dedikoduların çıkarılarak suyun tonunun 10 liraya çıkacağı söylentilerine halkın itibar etmemesini dile getirdi.

            Güncel konuların yanında siyasi konuların da görüşüldüğü program samimi bir hava içerisinde geçti ve sohbet saat 24’00te sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap