EGAFED EKİM TOPLANTISINI EĞİRDİR'DE YAPTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGAFED EKİM TOPLANTISINI EĞİRDİR'DE YAPTI
Haberin Tarihi: 11.10.2014 16:14:00 - Okunma Sayısı:1857 defa okundu.

ELEKTRİK ENERJİLİ RESTORANT TEKNESİ HİZMETE GİRİYOR

EGAFED EKİM TOPLANTISINI EĞİRDİR'DE YAPTI

ELEKTRİK ENERJİLİ RESTORANT TEKNESİ HİZMETE GİRİYOR

    Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun 98. yönetim kurulu toplantısı, Eğirdirdir Girişimci Genç İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde bugün Eğirdir Nafiz Yürekli Uygulama Oteli ve Tuırizm Tesislerinde yapıldı.

     
EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut'un yönettiği toplantıda, Genç İşadamları derneklerinin başkan ve yöneticileri de yer aldılar. 

    Konuşmasına, "Ege ve Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonunun 98. yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve sizlerle yeniden birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve sevinç duyduğumuzu belirterek hepinize hoş geldiniz diyorum" diyerek başlayan EGİAD Başkanı Osman Gök, "Geçen ay ticaret ve medeniyetlerin izlerini taşıyan Söke'ye misafir olmuştuk. Tarih öncesi medeniyetlerin antik şehirlerinin hala ayakta olduğu Söke'de üretim ve ticaretin nedenli önemli olduğunu görmüştük.

      Hepimizin bildiği gibi ticaretin sürdürülebilirliğinin en önemli önceliği ulaşımdır. Eğirdir bilinen bin yıllık geçmişi ile ticaretin merkezi olmuştur. Ahilik ve esnaf şeyhi müesseselerinin yer aldığı Eğirdir'in tarihinde sebebi ekonomik gücü elde etmek olan savaşlar da yaşanmıştır. Anadolu'da ilk demiryolu ağı İzmir - Eğirdir hattıdır. Eğirdir üretimi ve ticaret potansiyeli ile tarih sahnesinde yerini almıştır. Kurtuluş Savaşı'nda lojistik desteklerin bir bölümü Eğirdir'den sağlanmıştır. Günümüz koşullarında Eğirdir önemini artırarak yatırımcıların cazibe merkezidir. Eğirdir tarım ve turizmin bir arada olduğu ender ilçelerimizden biridir. Coğrafi konumu itibari ile ulaşımı ve kaynak yeterliliğine sahiptir. Eğirdir Genç Girişimci işadamları Derneği olarak, ilçemizi turizmde markalaştırmak ve yılın her döneminde cazibe merkezi olması için üzerinde uzun süredir çalıştığımız projeyi gerçekleştirme aşamasına geldik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz sürdürülebilir alternatif enerji projemiz kabul edildi. Türkiye'de ilk kez güneş enerjili ve elektrikli, 42 kişilik restorantı olan, gezi teknesi ile Eğirdir Gölü'nde hizmet vermeye başlıyoruz. Bunun yanı sıra, Eğirdir turizminde önemli projeleri uygulamaya koyacağız ve bunun ekonomik yansımasını hep birlikte göreceğiz" dedi.

      EGİAD Başkanı Osman Gök, konuşmasının devamında, Eğirdir'de su varsa hayat var' vurgusu yaparak, 1950 li yıllarda 22 km. drenaj kanalı açılarak, Eğirdir Gölü sularıyla 2 adet elektrik santralinin kurulması ile bölgenin  ilk ışığı olduğunu, 2. ışığında Kovada Vadisinin her 2 tarafında kazanılan arazilerde elma üretimi yapılarak, önemli bir ekonomik değere kavuşan Elma anbarı unvanına kavuştuklarını vurgulayarak, "İlçemizin elma rekoltesi 300 bin ton civarındadır. 36 adet soğukhava deposu ve tesisleri teknolojik anlamda günün koşullarına uyum sağlamış durumdadır" dedi.

       EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut, yaptığı konuşmada, Eğirdir - Antalya yolunun Gökdere üzerinden açılması konusunda yaşanan gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu olduğunu ifade ederek, EGAFED olarak ekonominin gelişmesinde önemli katkıları bulunduğunu inandıkları EGİAD Başkanı Osman Gök ve  üyeleri kutladı. Çözüm sürecini baltalayıcı her türlü söylem ve eylemlerden kaçınılması gereken bir ortamda, Kobani'de yaşanan olaylar nedeniyle yapılan şiddet olaylarının ekonomiyi ekonomik istikrarı baltaladığını dikkat çeken Volkan Turgut, "İş dünyasını karamsarlığa iten gelişmelerin yanı sıra; geçtiğimiz ay Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ihracat rakamlarına göre Cumhuriyet tarihinin Eylül ayı ihracat rekoru kırmıştır. Bu gelişme biz işadamlarını sevindirdiği gibi ayrıca yüreklendirmiştir. Başka ülkelerde yaşanan olumsuzluklar ekonomiyi dibe iterken, Türkiye'de yaşanan sevindirici gelişmeler işadamlarımızın istenildiğinde yapabileceğinin bir göstergesidir. işadamlarımızın, ekonomik istikrarın devam etmesiyle başarılarına yeni başarılar eklemesi de muhtemeldir. EGAFED olarak Türkiye'nin büyümesi ve rekabet gücünün artması için çalışmaya, üretmeye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin petrolü gençlerdir sözünden hareketle, gençlerin daha aktif, daha ön planda ve daha çok desteklenen ortamlara ulaşmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

      Eğirdir'de işletmeler gezilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

      Haber: Hamdi Akgül

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap