Muhtarlar Arıtma Tesislerini Yerinde İncelediler!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muhtarlar Arıtma Tesislerini Yerinde İncelediler!..
Haberin Tarihi: 8.8.2019 15:44:36 - Okunma Sayısı:1446 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla birlikte  Eğirdir Belediyesi Arıtma tesislerinde bir araya geldi.

Muhtarlar Arıtma Tesislerini Yerinde İncelediler!..


Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Köy ve Mahalle Muhtarlarıyla birlikte  Eğirdir Belediyesi Arıtma tesislerinde bir araya geldi.

 Bütün köy ve mahalle muhtarlarının davetli olduğu programda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Arıtma Tesislerinin işleyişi konusunda bilgiler verdi. Başkan Gök,  arıtma tesislerinin tamamını muhtarlarla birlikte gezerek işleyişi yerinde izlediler.

Teknik gezide en son çıkan temiz su ise muhtarları şaşırttı, berrak ve tertemiz arıtılan suyu eline alan muhtarlar bu brifing ile aydınlatıldı. Köy ve Mahalle Muhtarları bu aydınlatıcı bilgilerden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'e teşekkür ettiler.
Programa Mahalle ve Köy Muhtarlarından; Altınkum Mahallesi Muhtarı Yılmaz GÜL, Pınar Pazarı Mahallesi Muhtarı Müslahattin DEMİRALAY, Yeni Mahalle Muhtarı Özer ÖZTÜRK, Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükriye KILINÇ, Hamam Mahallesi Muhtarı Mahmut GÜLCAN,  Sanayi Mahallesi Muhtarı Göksel KANLI, Poyraz Mahallesi Muhtarı Kamil KORKMAZ, Bağlar Mahallesi Muhtarı Osman SARIDOĞAN, Kubbeli Mahallesi Muhtarı Murat İREZ, Konyabucağı Mahallesi Muhtarı Ali ÇETİNTÜRK, Hacışeyh Mahallesi Muhtarı Abdurrahman ÖZDEMİR, Eyüpler Köyü Muhtarı Tahir İNCE, Yılgıncak Köyü Muhtarı Hayrettin ŞENOL, Yuvalı Köyü Muhtarı Nevzat AYDEMİR, Pazarköy Muhtarı Ahmet ÇELİK, Sevinçbey Köyü Muhtarı Veysel KORKMAZ, Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet SARI, Kırıntı Köyü Muhtarı Mehmet Ali YÜCEDAĞ, Balkırı Köyü Muhtarı Adil ÖZDEMİR, Bağören Köyü Muhtarı Menderes Metin TOKAT, Baklan Köyü Muhtarı Mehmet AYDEMİR, Bağıllı Köyü Muhtarı Fevzi ÖZDAMAR, katıldı. 
Köy ve Mahalle Muhtarlarımız yerinde incelemeden sonra Eğirdir Belediyesi Arıtma Tesislerinin hiçbir şekilde çevreye zararı ve kokusunun olmadığını gördüler.
Eğirdir Belediyesi Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş ise muhtarlarımıza yaptığı bilgilendirmede; “Belediyemiz sınırları içerisinde evlerden kaynaklanan evsel nitelikli atıksular kanalizasyon hatları yardımıyla atıksu arıtma tesisine ulaşmaktadır. İlçemizde atıksuların kanalizasyon hatlarından 5 ayrı noktada terfi merkezleri kurulmuştur. Terfi merkezi bünyesinde bulunan dalgıç pompalar kanalizasyon hatlarından gelen atıksuyu düzenli olarak basmaktadır. Atıksu arıtma tesisine ulaşan atıksular arıtılarak arıtılmış halde Kovada Kanalına deşarj edilmektedir. 
İlçemizde oluşan evsel nitelikli atıksuların arıtılması için Belediyemiz tarafından işletilmekte olan Atıksu Arıtma tesisi 1996 yılında yapılmıştır. Belediyenin atıksu arıtma tesisi Kızılçubuk Mahallesi Mücevre Mevkiinde kurulmuştur. Tesisimiz düzenli olarak çalıştırılmaktadır.
Atıksu arıtımında temel hedef atıksuyun deşarj edildiği ortamlarda halk sağlığına ve ekolojik dengeye olabilecek menfi etkilerin en az düzeye indirilmesidir. 
Atıksu arıtımında gerçekleşen temel aşamalar şunlardır:
Askıdaki katı maddelerin uzaklaştırılması 
Zararlı ağır metal ve zehirli bileşiklerin uzaklaştırılması
Biyolojik olarak parçalanabilen organik maddelerin uzaklaştırılması
Alıcı ortam durumuna bağlı azot ve fosforun uzaklaştırılması 
Patojenik organizmaların yok edilmesi

Atıksu arıtma tesisimiz ve kanalizasyon hatlarının çalışması ve veriminin olumsuzluklardan etkilenmemesi için yağmur suyu oluklarınızı kanalizasyon hatlarına bağlanmaması yönünde uyarılarda bulunulmuştur.
Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman dren sistemine sıvanmakta, kanalizasyon borusu iç cidarında diğer atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden olmaktadır. Bu şekilde tıkanıklıklara ve taşmalara neden olarak kanalizasyon sistemine ve arıtılması gereken atık yükünü arttırarak Atıksu Arıtma Tesisimize zarar vermekte ve bakım ve işletme maliyetini arttırmaktadır” dedi.
Toplantı sonrası Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'le sohbet eden Muhtarlar, arıtma tesisinden çıkan temiz suyu görünce çay demleyip içebilirmiyiz esprileriyle neşeli dakikaların yaşanmasına sebebiyet verdiler. Arıtma Tesislerimizde yetişen lavantaları gören muhtarlar temiz ve lavanta kokulu Eğirdir Belediyesi Arıtma Tesislerinin işleyişini görünce toplantıdan mutlu ayrıldılar.

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap