BAŞKAN ŞENGÖL 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ...
Haberin Tarihi: 31.12.2014 09:28:00 - Okunma Sayısı:1727 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 2014 yılını değerlendirdi ve 2015 yılı için iyi temennilerde bulundu.

BAŞKAN ŞENGÖL 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ...

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 2014 yılını değerlendirdi ve 2015 yılı için iyi temennilerde bulundu.

            2014 Mart’ında Eğirdir Belediye Başkanı seçilen Ömer Şengöl, göreve başladığı günden itibaren ekibiyle birlikte gayretli bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, 2015 yılında daha güzel çalışmalarla halkın karşısına çıkacaklarını söyledi.

            Bıraktığı gibi bir Belediye devralmadığını belirten Başkan Şengöl, geride kalan dokuz aylık bir süre zarfından toparlanma çalışmaları yapıldığını söyledi.

Rüya Gibi Bir Park

RÜYAPARK

            2015 yılında Eğirdir Belediyesi açısından önemli çalışmaların yapılacağını belirten Şengöl, “2014 yılında sosyal faaliyetlerimiz eksiksiz olarak devam ettirildi. 2015 yılında yeni sosyal faaliyetlerimiz olacak. Bunun yanında Belediyemiz önemli yatırımlara da imza atacak. Bunların başında Rüya Park geliyor. Belediyemiz kaynaklarıyla yapılan projemiz kapsamında kır düğün salonu, piknik alanları, çocuk oyun alanları, balık tutma alanları, spor alanları ve çeşitli hayvanların bulunduğu alanlar yer alıyor. Rekreasyon alanımızda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Nisan’da Rüya Park projemizi hayata geçirmiş olacağız. Köprübaşı-Kemer Köprü arası tüm eksiklikler tamamlanarak gerçek yaşam alanı meydana getirilmiş olacak. Bu bölgede; Açık Alan, Düğün Tesisleri, Mini Hayvanat Bahçesi, Çocuk Alanları, Piknik Tesisi, Koşu Pisti, Fitness Tesisi, Spor Alanları Su Sporları Tesisi, Olta Balıkçılığı Tesisi, Akvaryum, Plaj Tesisleri, Sporcular İçin Kamp Merkezi gibi çalışmalar da yapılabilecek.” dedi.

Eğirdir Triatlonu,

2015’te Uluslararası

Düzeyde Yapılacak

            Aralıksız olarak 12 yıldır devam eden Eğirdir Triatlonu, 2015 yılında uluslararası sporcuların katılımıyla ilçemizde gerçekleşecek. Triatlon yarışlarının aralıksız 13. defa ve uluslararası düzeyde gerçekleşecek olmasından dolayı sevincini belirten Başkan Ömer Şengöl, “Eğirdir Triatlonu’nun uluslararası düzeyde yapılacak olmasında emeği geçen Federasyon Başkanımız Hamdi Güneş’e ve Federasyon yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Faaliyetlerde

Sınır Yok

            Başkan Şengöl, Eğirdir Belediyesi tarafından düzenlenen ve gelenek haline getirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği, Oluklacı Şenliği, Motorsiklet Şenliği, Triatlon Yarışları, Şiir Akşamları gibi sosyal faaliyetlere yenilerinin de ekleneceğinin müjdesini verdi.      Spor ve Müzik Şenliği’nin yanı sıra çeşitli etkinlikler de 2015 yılında gerçekleşecek.

 

2015 Yılında Bisiklet ve

Yaya Yoluna

Ağırlık Verilecek

            Belediye şehir içi yatırımlarının başında bisiklet ve yaya yoluna ağırlık verileceğini belirten Başkan Şengöl, Eğirdir Gölü kıyı şeridinde uygun olan alanlarda bisiklet ve yaya yolları çalışmasının sonlandırılacağını söyledi.

En Büyük Hedef;

EĞİRDİR ÜNİVERSİTESİ

            En büyük hayallerinden birinin Eğirdir'de bir üniversite kurulması olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, son günlerde Eğirdir’de Üniversite kurulması için çalışmalarının hızlandığını ve bu konuda gereken tüm gayreti 2015 yılında da göstereceğini vurguladı. Şengöl, "Eğirdir'de öğrenciler için yaşam  çok  kolay!..  Manzarası güzel, turistik bir bölgede öğrencilik  yapmak birçok ilden daha iyi. Can güvenlikleri de sağlam temellerde. İlçemizde emniyet sorunu diye bir sorunumuz yok. Eğirdir Üniversitesini canı gönülden hep birlikte istiyoruz.” dedi.

“Eğirdir Gölü Özel Hükümleri

elimizi kolumuzu bağlıyor”

            Eğirdir’in en büyük sorunlarından birisi olan Eğirdir Gölü Özel Hükümleri’nin olumsuz yönlerinin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Şengöl, “Özel Hükümler Belediye olarak elimizi kolumuzu bağlıyor. Olumsuz yönlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız ilçemiz kuruluşlarıyla birlikte sürecek.” açıklamasında bulundu.

Şehir İçi Kentsel

Dönüşüm Önemli

            Eğirdir’in tarihi olarak geçmişine dikkat çeken Başkan Şengöl’ün 2015 çalışmaları arasından yer alan önemli projelerinden birisi de kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm Eğirdir için olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, “İlçemizin hantal yapısından kurtulması için kentsel dönüşüme çok büyük önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda her türlü fikre açığız. Bu konuda mal sahiplerinin olgunluk içinde davranış sergilemeleri çalışmalarımızda bize yardımcı olacaktır.” dedi.

“Ekonomik Darlığı Kıracağız”

            2014 yılında devraldığı Eğirdir Belediyesi’nin ekonomik darlık içinde olduğunu belerten Başkan Şengöl, “2015 yılında Belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik darlığı kıracağız. Yeni yatırımlarla ek gelirlerin yolunu açacağız.” dedi.

Yeni Yılda Sağlık Huzur

ve Barış Temennisi

            Başkan Şengöl, “2015 yılının öncelikle Eğirdirli hemşehrilerimize, vatanımıza ve milletimize, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Halkımızın yeni yılı kutlu olsun!..” temennisinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap