18:51:21 Eğirdir Gölü Kenarında Bulunan Kemiklerin Hayvan Kemiği Olduğu Belirlendi 16:37:08 BAMKOM FAALİYETLERİ EĞİRDİR’DE TANITILDI 15:03:32 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Toplantısı Yapıldı 12:17:55 İzmir-Eğirdir Demiryolunun Tarihi Önemi 12:02:21 EĞİRDİR STADYUMU’NDA KAPALI TRİBÜN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 11:55:35 POLİS MEMURU MUSTAFA YILDIRIM KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ 11:33:30 Güllerin Ötesinde: Isparta’da Bir Başarı Hikâyesi 10:18:15 EĞİRDİR BELEDİYESİ’NDEN ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNDE YOĞUN SAHA MESAİSİ 16:07:23 KEMER BOĞAZINDAKİ ONİKİ SANTİMİN DERİN ANALİZİ...  12:39:24 EYP İLE MÜCADELE KOORDİNATÖRÜ KARABULUT EĞİRDİR’DE 10:59:52 BAŞKAN ÖZER AŞAĞI GÖKDERE KÖYÜ’NÜ YALNIZ BIRAKMADI 10:50:33 İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN YENİ HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI 10:03:14 AYŞE SAĞLAM VEFAT ETTİ 09:53:07 ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ UNUTURSAK KANIMIZ KURUSUN 09:36:05 Eğirdir Belediyesi’nden Öğrencilere ÇANAKKALE GEZİSİ DESTEĞİ 17:07:07 ISPARTA’NIN GÜL KOKUSU DÜNYAYA YAYILIYOR: CUMHURBAŞKANLIĞI HEYETİ SEBAT GÜL YAĞI FABRİKASI’NDA 16:28:28 Yeni Evlenecek Gençlere Eğirdir Belediyesi’nden Ücretsiz Su Desteği 16:08:11 45 Yıllık Gazeteci Abdullah Kemal Sinan’a “Sürekli Basın Kartı” Onuru 15:28:44 EĞİRDİR GÖLÜ KENARINDA BULUNAN KEMİKLER MERAK KONUSU OLDU 15:19:43 Isparta Sorkuncaklılar Derneği’nden IGC’ye Ziyaret

Açın Gençlerin Önünü ÜRETSİNLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Açın Gençlerin Önünü ÜRETSİNLER
Haberin Tarihi: 20.8.2019 14:54:30 - Okunma Sayısı:4624 defa okundu.

Hasan ÖZBEK yazdı...

Açın Gençlerin Önünü

ÜRETSİNLER

Hasan ÖZBEK yazdı...

Mehmet Çağlar… 25 Yaşında… İstanbul Teknik Üniversitesi’ni henüz bu yıl bitirdi… Çiçeği burnunda Makine Mühendisi, eğer kendilerine fırsat verilirse gençlerin neler yapabileceğini lise yıllarındaki hayalini gerçeğe dönüştürerek kanıtladı. İşte bir azmin zaferi hikayesi…  

 

Sakin Şehir Eğirdir’den bir azmin zaferi haberiyle buluşturuyoruz sizleri. 25 Yaşındaki çiçeği burnunda Makine Mühendisi Mehmet Çağlar, lise yıllarında denizleri ve birçoğumuzun hayallerini süsleyen yatlara karşı ilgi duymaya başladı.

Ailesi onu motive etmek için, ‘mühendis ol da sen de bir yat yap’ diye espriler yapıyordu. Mehmet Çağlar, liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü kazandı. Daha o yıllarda kafasına koyduğu ‘yat yapma’ fikri projelere dönüştü. Projeler çizildi, fizibiliteler yapıldı… Bütün adımlar atıldıktan sonra ortaya genç bir mühendisin emeğinin ürünü olan yaklaşık 7 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,5 ton ağırlığında bir yat tekne ortaya çıktı.

Mehmet Çağlar, onca yıllık emeğini hafta sonu büyük bir gururla Eğirdir Gölü’ne indirdi. Eğirdirlilerin, büyük alkışlarıyla gölle buluşan Yat Teknenin yaklaşık maliyeti ise 200 bin TL. Mehmet çağlar’ın imal ettiği, yat tekne 30 beygir gücünde ve 4 zamanlı motora sahip. Yat tekne 8+1 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği kamara ile de göz dolduruyor.  

Eğirdir’de ilk kez bir yat imal edildiğini söyleyen Mehmet Çağlar, “Küçük yaşta benim ailemden gelen bir yat merakı vardı. Babam bana büyü üniversitesi bitir bir yat imal et dedi. Ben de bugün bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bilgisayar teknolojisi ve tasarımın metotlarını kullanarak, mühendislik bilgilerimle hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Yaptığımın tasarımın çalıştığı ve faal hale geldiğini gördüğüm için ayrıca mutlu oldum. Burada yaptığım bu yat bugünkü yat teknolojisinin bütün özelliklerine sahip” şeklinde bilgi verdi. 

SİSTEMLİ ÇALIŞMAK HER ŞEYİ HALLEDER

Parmak ısırtan bu başarısı için 7 yıldır azimle ve sistemle çalıştığını dile getiren Çağlar, “Lise çağlarında başladığı ve yaz tatillerinde devam ettiği yat bugün bütün teknolojiye sahip. Bu başarıdan dolayı mezun olduğum ve mastırını yaptığım İstanbul Teknik Üniversitesi beni bu yıl İngiltere’ye doktora yapmak için gönderiyor. Ben de gerek üniversiteme gerekse ülkeme faydalı olmak için bundan sonra azimle ve kararlılıkla çalışacağım” dedi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap