19 Eylül Gaziler Günü Kutlanacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19 Eylül Gaziler Günü Kutlanacak
Haberin Tarihi: 16.9.2019 16:01:54 - Okunma Sayısı:1170 defa okundu.

Gaziler Günü, her yıl büyük bir gurur ile 19 Eylül’de bütün yurtta törenlerle kutlanmakta ve milletimiz her daim onların yanında  olduğunu göstermektedir.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlanacak

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Ülkemizde Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Gaziler Günü, her yıl büyük bir gurur ile 19 Eylül’de bütün yurtta törenlerle kutlanmakta ve milletimiz her daim onların yanında  olduğunu göstermektedir.

Gaziler Günü, 19 Eylül 2019 Perşembe günü ilçemizde de hazırlanan program çerçevesinde kutlanacak. Kutlama programı saat 08.45'de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneğine ait çelenklerin Kale Meydanındaki Anıt Parkta Atatürk Anıtına sunulması ile başlayacak.

Büyük Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ile Bayrakların göndere çekilmesini takiben günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Törene katılanlar Gaziler Derneğini de ziyaret edecekler.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Saat 11.00'de Hızırbey Camiinde Mevlid-i Şerif okunacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap