Eğirdir'de, İlçe "Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı" Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de, İlçe "Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı" Yapıldı
Haberin Tarihi: 17.9.2019 14:14:17 - Okunma Sayısı:2973 defa okundu.

İlçe "Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı" Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik başkanlığında yapıldı.

EĞİRDİR'DE, İLÇE "HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI" YAPILDI

İlçe "Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı" Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik başkanlığında yapıldı.

Eğirdir’deki yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması; ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arası işbirliği ile koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı bugün saat 11.00’de Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök’ün yanı sıra Daire ve Okul müdürleri katıldı.

Toplantının ilk açılış konuşmasını yapan ve Halk Eğitimi Merkezi’nin açmış olduğu bütün kursların önemli ve kıymetli olduğunu belirten Kaymakam Çelik, şunları söyledi:  “Öncelikle 2019-2020 Eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantımızda eğitimimizi konuşacağız. Ama önemli unsur olarak yeni dönemde Halk Eğitimi Merkezinde ne tür kurslarımız olmalı, İlçemizin ruhuna, beklentilerine, gerçeklerine, potansiyeline uygun hangi kurslara ihtiyacı var onları konuşacağız. Buradaki kamu kurumlarının taleplerini dinlemek için sizlerle bir araya geldik. Halk Eğitimi Merkezlerinin vermiş olduğu eğitim faaliyetleri gerçekten çok önemli ve kıymetli. O yüzden bunu önemsiyoruz” dedi.

Kaymakam Adem Çelik’in konuşmalarının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal da bir açılış konuşması yaptı.

Şanal: “Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 36. maddesi gereğince; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, ortaya çıkan güçlükleri değerlendirmek hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla ilçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu oluşturulmuştur.

Bu toplantıda, önceki yıla ait çalışmaları değerlendirmemizin yanında, katılımcıların hayat boyu öğrenme ve halk eğitimi planlama ve çalışma programına katkılarını almayı planlıyoruz. Bu toplantıdan azami şekilde faydalanmak için siz değerli üyelerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Bu kapsamda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz, İşbirliği yapılabilecek kurum ve kuruluşları ve hareket alanlarımızı genişletmiş Halk Eğitim Müdürlüklerine görevler tanımlamıştır. Bu bağlamda sizlerden gelecek görüş ve öneriler bizim için önemlidir.

Hayat boyu öğrenme ile birinci amacımız vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak, ikinci amacımız da toplumdaki bireylerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmaktır. Eğitimin süreklilik arz ettiğini, hedef kitlemizin 7 den 70 e tüm bireyleri kapsadığını bilerek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine ulaşılabilirlik bağlamında hedeflenen Türkiye ortalamasının üzerinde çalıştığımızı belirtmek istiyorum.Biraz sonra yapacağımız sunumda verilerimizi, çalışma ve faaliyetlerimizi ayrıntılı şekilde arz edeceğiz.

Yeni dönem planlamalarımızla da daha fazla vatandaşımıza ulaşarak verimli bir dönem geçeceğine inanıyoruz. Resmi kurum ve kuruluşlarımızın yanında, belediyeler, sendikalar ve dernekler başta olmak üzere özel sektör kuruluşlarının da Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarına destek olmaları temennimiz olacaktır.

Bugüne kadar ki olan çalışmalarımızda işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara, Sayın Kaymakamımıza, Eğirdir Belediye başkanımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İşbirliği içinde olduğumuz ve olacağımız bütün resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları adına siz değerli üyelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal daha sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kursları slayt eşliğinde bilgi verdi. Şanal, ayrıca da 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılacak olan kurslar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Kaymakam Adem Çelik, Halk Eğitimi Merkezinde açılan ve açılacak olan kursları beğendiğini ifade ederek, Eğirdir’de turizm ve eğitim konusunda açılacak olan kursların da önemli olduğunu ifade etti.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Öğretmenevi yazlık çay bahçesinde aşure ikramı ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL - AKIN

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap