TUTAP Başkanı Yıldız, Eğirdir’e Geldi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TUTAP Başkanı Yıldız, Eğirdir’e Geldi…
Haberin Tarihi: 21.9.2019 12:44:06 - Okunma Sayısı:1698 defa okundu.

YILDIZ: “Isparta’dan Bir Seferberlik Başlatmak İstiyoruz…”

TUTAP Başkanı Yıldız, Eğirdir’e Geldi…

YILDIZ: “Isparta’dan Bir Seferberlik Başlatmak İstiyoruz…”

Türkiye Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, Eğirdir’e geldi.

Bizim Eğirdir Platformu Başkan Yardımcısı, Eskiciler Konağı Nis Otel Müdürü, TUTAP Eğirdir Temsilcisi, MHP Eğirdir ilçe Başkanı Mehmet Demirel’in özel davetlisi olarak Eğirdir’e gelen TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Isparta ve ilçelerini gezip özellikle Yalvaç’da bulunan Pisidia Antiokheia Antik Kenti’ni Dünya Mirası Listesine (UNESCO)’ya alınması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Bugün saat 9.30’da Eskiciler Konağı Nis Otel’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Başkan Yardımcısı Şerife Karacabay, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Yalvaç Belediye Başkanı Hilmi Tütüncü, Sarıidris Kasabası Belediye Başkanı Ramazan Pala, Bizim Eğirdir Platformu (BEP) Başkanı ve ISUBÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan, Eskiciler Konağı Nis Otel Müdürü, TUTAP Eğirdir Temsilcisi Mehmet Demirel, BEP üyesi İbrahim Ağartan ve Akın Gazetesi sahibi Abdullah Sinan katıldı.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Isparta ve ilçelerinin tanıtılması için bir seferberlik ilan etmek istediklerini belirten TUTAP Başkanı Fikret Yıldız şunları ifade etti:

“Turizm Tanıtma Platformu olarak Isparta’da çalışmalar yapmak üzere bugün Eğirdir’e geldik. Amacımız Isparta’nın tanıtılması, ilçelerinde bulunan değerlerin ortaya çıkarılması, tarihi kültürel özelliklerin mirasların belirlenmesi kapsamında çalışmalar yapılması arzusu içerisindeyiz. Bu toplantı ile, Eğirdir’den başlangıç olmasını diliyoruz. Her ilin kendine göre bir takım tarihi, doğal, yöresel bir takım özellikleri var. Biz Isparta’nın bu özelliklerini ortaya çıkarmak için çalışmalar yapacağız. Burada İl Kültür Müdürlüğümüzün, Belediyelerimizin, Valiliğimizin vereceği katkı ve desteklerle onlardan toparlanacak bilgiler doğrultusunda, bu çalışmalarımıza yön vereceğiz. Tespit ettiğimiz üzere Yalvaç’da bulunan Pisidia Antik Kenti Isparta açısından lokomotif merkez olabilir. Bu lokomotif merkezine odaklanıp burayı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine aldırabilirsek en azından turizm açısından, turist sayısı bakımından büyük bir kazanım elde edinilmiş olur. Bu çerçevede buraya gelen turistler, şehrin diğer destinasyonlarını da ziyaret etme isteğinde, arzusunda olabilirler. Daha fazla tanınmasına, turizm gelirlerinin artmasına, sosyal yönden, pozitif yönden etkilenmesine sebep olabilir. Bu bakımdan şehrin tanıtımında kesinlikle lokomotif bir unsur belirlememiz gerekiyor. Biz de yaptığımız çalışmalar neticesinde buranın Yalvaç’da bulunan Antik kentin olduğunu düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinden itibaren bir start vermeyi düşünüyoruz. Ekiplerimizi göndereceğiz. Detaylı bir çalışma yapacağız. Bizim için envanter çalışmaları da çok önemli. UNESCO’nun belirlediği kriterlere de uygun olup olmadığı şeklinde değerlendirme yaparak dosya çalışmasına geçeceğiz.  Yalvaç da bulunan Antik kentinin de bir unvana sahip olması için hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu geç kalınmış bir süreç de aslında. Ama hiçbir şey geç değildir. Bizim burada bulunmamızın sebebi Isparta’nın tanıtımı ile ilgili bir seferberlik başlatalım. Eğirdir’in görsel zenginliği çok güzel. Doğal güzelliği, tarihi eserleri, Eğirdir’in de aslında çok yönlü özellikleri var. Eğirdir’in de Isparta’nın da tanıtım çalışmaları içerisinde önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Buradaki heyecanı da gördük. Temsilcimiz Mehmet Bey de bu işin öncülüğünü yapıyor. Basının da çok güzel bir desteği var. İnşallah güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Ankara’dan bu işin takipçisi olacağız. Pisidia Antiokheia Antik Kenti bizim için çok çok önemli. Yıllardır aslında gündemde olan fakat dosya süreci başlatılmamış olan bir alan olarak düşünüyoruz. Buranın başvurusu yapıldığı zaman da çok ivedi bir şekilde eldeki veriler kullanılıp UNESCO’nun kabul edeceğini düşünüyorum. Bu avantajı kullanmak gerekiyor. Biz de elimizden geldiğince TUTAP olarak yapacağımız çalışmalarla her türlü desteği vereceğiz” dedi.

 

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız’ın konuşmalarının ardından, Başkan Yıldız, katılımcılara TUTAP’ın dergilerinden oluşan farklı sayıları takdim etti.

Eskiciler Konağı Nis Otel Müdürü, TUTAP Eğirdir Temsilcisi Mehmet Demirel de TUTAP Başkanı Fikret Yıldız’a eski Eğirdir resmi bulunan bir tablo ile Eğirdir Elması takdim etti.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, daha sonra Yalvaç Pisidia Antiokheia Antik Kenti’nde incelemeler yapmak üzere Yalvaç Belediye Başkanı Hilmi Tütüncü ile birlikte Yalvaç’a hareket etti.

Başkan Yıldız, Tarihi Pınar Pazarını Gezecek…

Bir takım incelemeler yapmak üzere Eğirdir’e gelen TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, bu geceyi Eğirdir’de geçireceği ve yarın da Eğirdir’in tarihi, kültür varlıkları yanı sıra Pazar günleri ilçemizde kurulan Tarihi Pınar Pazarını da gezeceği bildirildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap