Muhtarlar Günü Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muhtarlar Günü Kutlandı
Haberin Tarihi: 18.10.2019 13:24:16 - Okunma Sayısı:1441 defa okundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Eğirdir’de 'Muhtarlar Günü' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Eğirdir’de 'Muhtarlar Günü' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

19 Ekim Muhtarlar Günü bu yıl 18 Ekim 2019 Cuma günü kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün saat 10.00’da Mahalle Muhtarlarını temsilen Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakcalı, Poyraz Mahallesi Muhtarı Kamil Korkmaz, Köyleri temsilen Bedre Köyü Muhtarı Ali Dalfidan ve Serpil Köyü Muhtarı Yaşar Demirbaş Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Çelenk sunma törenine; Eğirdir Belediye Başkan Vekili Müslahattin Yaman, İl Genel Meclis Üyeleri Sezgin Özdoğancı, Süleyman Sarpdağ ve Eyyup Doğan, Eğirdir İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Selim Müftüler, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Daire Amirleri, Eğirdir Merkez Muhtarları, Köy Muhtarları ile Sarıidris Kasabası Mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk yaptı.

Muhtar Özer, Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık  müessesesinin 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü bu yıl 5’ncisini kutladıklarını, muhtarların mahallelerinin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğunu, mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttüklerini ifade etti.

Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk konuşmasının devamında şunları söyledi: “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesinin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

Muhtarlar gönüllülük esasına göre çalışırlar. Yerel yönetimlerin en alt birimi olması hasabiyle halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci derecede karşılanması ve devlet ile vatandaş arasında köprüyü oluşturdukları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Muhtarların, mahallelerin ve köylerinin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğu mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttükleri kuşkusuzdur.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özelliğe sahiptirler. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Demokrasimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımız halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar” diye konuştu.

Muhtar Öztürk konuşmalarının sonunda “Bu yıl 5’ncisi kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’müz tekrar hepimize kutlu olsun” dedi.

Buradaki tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Emel TURAN KARTAL - AKIN

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap