“BİR RÜYA İLE BAŞLADI HER ŞEY”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“BİR RÜYA İLE BAŞLADI HER ŞEY”
Haberin Tarihi: 9.11.2019 11:11:08 - Okunma Sayısı:4542 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

“BİR RÜYA İLE BAŞLADI HER ŞEY”

Sorkuncak köyü lavanta bahçesinin fikir babası Mehmet DEMİREL’den “Bir Rüya İle Başladı Her Şey” söyleşisi ve Kaymakam Adem ÇELİK’e teşekkür.

 

Yaşanmış bir hikâye, bir rüya ile başlamıştı. Memlekete olan sevdam, mesleki özverim sürekli üretmeye itiyordu. Yıllar önce bu topraklardan ayrılırken Allaha dua ediyordum; ‘’ ne olur bana bir fırsat ver, tekrar bu topraklara döneyim…’’

Duam gerçek oldu ve geri döndüm.

Tanrının altın tepsi ile bizlere sunduğu bu güzel verimli topraklar adeta büyülüyordu. Bir kez gelen büyüden bu topraklara sevdalanıyordu. Yedi renkli göl insanın iç dünyasında huzur rüzgârı oluşturuyordu.

Yurt içi ve yurt dışından turistler bu topraklara geliyordu. Turizm ve otel işletmecisi olarak gelenlere hizmet ediyordum. Bu hizmetim, memlekete ve ekmeğimize olan saygıdan daha da güzelleşiyordu. Sevdalıydım bu topraklara…

Ahde vefamı, memlekete hizmet etmek ile taçlandırıyordum. Kdv mi bu şekilde ödüyordum.

Mutluyum ve huzurluyum çünkü severek yapıyorum işimi…

Bir furya başlamıştı Keçiborlu ilçemiz Kuyucak köyünde; Lavanta…

Gelen turistin verisi tutulamayacak kadar, ulusal ve uluslararası platformlara taşınacak kadar güzel bir furya Lavanta…

Turizm açısından veli nimet Lavanta…

Lavanta sezonunda konaklama tesisleri ve yiyecek içecek noktaları dolup taşıyor. Bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

Bir gece rüyama girdi; ‘’ yedi renkli gölümüz var göl manzaralı büyük bir arsada lavanta bahçemiz vardı…’’

Her şey bir rüya ile başladı…

Gözlerimi açtığımda gecenin bir vakti idi. Ve kalktığım gibi not aldım. Eğirdir’de neden Lavanta bahçesi yok, olamaz mıydı? İnsanlar neden düşünememişti? Acaba toprak yapısı uygun mu değildi?...

Sorular gecenin karanlığında beynimi tırmalıyordu. Sabah olmasını iple çekiyordum. Sabah olur olmaz, bunu ilk önce Marem kurumunda çalışan mühendis arkadaşlar ile paylaştım. Eğirdir toprak yapısını sordum ve Lavanta yetişip yetişmeyeceğini öğrendim. Daha sonra Bizim Eğirdir Platformu

( BEP ) Başkanımız olan Çetin MEYDAN ve benim gibi Başkan Yardımcısı olan İbrahim AĞARTAN ile istişare ederek, Eğirdir de neden Lavanta Bahçesi olmasın dedim. Düşüncem olarak da Sorkuncak Köyü geldi aklıma. Köye yabancı değildim. Bu köyün damadıydım. Köy halkı çok çalışkan ve göl manzaralı bir köydü. Bu köyde aynı zamanda Gül Bahçeleri ve Önceki Kaymakamımız Abdullah AKDAŞ Beyin başlatmış olduğu örmek Safran bahçesi de mevcuttu. Bu köyde Lavanta eksikti ve neden olmasın ki dedim. Konuyu fikir babası olarak dönemin Kaymakamı Abdullah AKDAŞ ile paylaştım. Turizme önem veren, projelere destek olan bir anlayışa sahip olduğu için ‘’ güzel düşünmüşsün müdürüm hemen fizibilite yapalım dedi ‘’ ve Marem yetkililerini, Tarım ilçe yetkililerini, Orman işletme yetkililerini çağırarak Sorkuncak Köyüne gittik. Lavanta dikimi için Orman arazisi olan yerleri ve göl manzaralı olan en güzel alanı tespit ettik. Orman İşletme Müdürümüz fidanların teminini ve dikim yapılacak arazının düzenlemesini yapabileceğini söyledi. Kaymakamımız Abdullah AKDAŞ ivedilikle çalışmaların başlatılmasını söyledi. Çalışma başladı.

Herkes çok sevinçli, umutlu ve heyecanlıydı. Özellikle ben…

Fikir Babalığını üstlendiğim bu proje ile memlekete olan sevdamın, hizmetlerimin devamını sağlamak adına, yarınlara güzel bir konu bırakmak adına çok çok heyecanlı ve olağan üstü gayretler içindeydim.

Çalışmalar hızla sürdü. Arazi temizlenip dikim yapılacak seviyeye getirildi. İstişarelerimiz sürekli devam ediyordu. Fidanlarımız geldi ve ilk dikimi heyet halinde gerçekleştirdik. Bu bahçe ve bu köy turizm sektörüne can olacaktır. Bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır.

Devlette devamlılık esastır. Kaymakam Abdullah AKDAŞ tayin sebebi ile yöreden ayrıldı. Fakat yeni gelen Saygıdeğer Kaymakamımız Adem ÇELİK devam eden Lavanta Bahçesi projesine sahip çıktı. Çalışmalar hızla devam ediyor.

Saygıdeğer Kaymakamımız Adem ÇELİK, Sorkuncak Köyü ziyaretlerinde hayran kaldığı Lavanta Bahçesi için “Dünyanın En Güzel Manzaralı Lavanta Bahçesi Eğirdir’de Olacak…’’ diyerek projenin çok güzel olduğunu ve yöremize katkı sağlayacağını hak ettiği yorumuyla vurgulamıştır. Kendisine turizmci ve projenin fikir babası olarak teşekkür ederim.

Turizm bacasız sanayimizdir. Yöremiz turizm ile hak ettiği noktalara kısa sürede gelecek inancındayım. Sevdamın gereği olarak bu topraklara hizmet ederek katkı sağlıyorum, sağlamaya da devam edeceğim.

Turizm ve Eğirdir için elimden geleni yapmaya hazır olduğumu bir kez daha vurgularken, Saygıdeğer Kaymakamımız Adem ÇELİK Beye tekrar tekrar teşekkür ederim.

Eğirdir Sorkuncak Köyü Turizm köyü olacak,

Eğirdir Turizm ile hak ettiği yere gelecek,

Eğirdir Her Şeyin En İyisine Layıktır.

Saygılarımla.

 

Mehmet DEMİREL

( Büyük Türk Büyüğüm, Gazeteci Yazar Eğirdir Sevdalısı Zeki TARHAN’ın deyimi ile 2.Kaptan ALAADDİNİ,

Tutap Eğirdir Temsilcisi

Eğirdir Sevdalısı )

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap