HEY EĞİRDİR HALKI GÖZÜMÜZ AYDIN

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HEY EĞİRDİR HALKI GÖZÜMÜZ AYDIN
Haberin Tarihi: 2.10.2026 17:27:09 - Okunma Sayısı:9176 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

HEY EĞİRDİR HALKI, GÖZÜMÜZ AYDIN…………!

İlimiz içme suyu kaynaklarını güçlendirmek, ilde ikamet edenlerin daha ferah yaşamaları, (park ve bahçelere daha iyi sulama yapılması) için Isparta Belediyesi tarafından, Eğirdir Beydere Köyü Karaburun mevkiinde 2 yeni içme suyu sondaj kuyusu açılması için harekete geçilmiş….

Isparta’nın özellikle kurak geçen dönemlerde içme suyu kaynaklarının korunması ve alternatif kaynakların oluşturulması konusunda Eğirdir Gölünün yanında (400 metre değilmiş 200 metre) inilerek içme suyu aranacakmış.

Resmen Dalga geçiliyor.

(EĞİRDİR GÖLÜNDE SU YETERSİZLİĞİNDEN YAZ AYLARINDA ÇİFTÇİYE SU VERİLMEMİŞ KİME NE Kİ ALAN MEMNUN VEREN MEMNUN)

Bizler ilçede ikametgah eden vatandaş olarak Eğirdir Gölümüzle ilgili defalarca yazıyı kaleme aldık.

Netice kocaman bir sıfır…..!

Düşünce şehirde yaşayanlar mağduriyet yaşamasın.

Köyler zaten gözden çıkarıldı.

İlçeleri de at çöpe denilmekte.

Aklıma gelmişken;

Sivil Toplum Kuruluşları mı onlarda kendi derdin de!

Acaba biz bir şey dersek amirlerimi küstürür müyüz?

Desenize bugünün yarını var.

Saygılarımla.

 

02.10.2026

Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.10.2026 06:53:24
    buradan yazmak sonuç alınmıyor ilk önce belediyeye gidip başkan beye sorularınızı yöneltmeniz bu konudaki düşüncelerini yazılı itirazları gerekli yerlere olacakmı olmayacakmı bunada sessizmi kalınacak ne olacak vatandaş sayın başkandan açıklama beklemektedir muhatabınız sayın başkandır hani göl olmazsa olmazımızdı ya
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.10.2026 13:12:07
    Şehirdeki bağ bahçe tarlalar kamulaştırılıp taşa döndürülmeseydi şehirli köylüye muhtaç olmaz kendi yiyeceğini kendi topragından alırdı. Şehirde yaşayanlar geleni tüketebildikleri için yeterince mağdur zaten. Bir de ihracat hikayesi var. Dalında gördüğümüz ama pazara gelmeyen dalında satılan yiyecekler. Köylü şehirlinin verilmli toprağında oturup köydeki ürününü ihraç ediyor. Gözden çıkarma bu mu? Yakın köylerden tarla satın alıyoruz. Küçük yer yabancı olduğumuzu ve o köyde oturmadığımızı biliyorlar. Dalından erik koparıp tadına bakabilmek için üç yıl bekledik çünkü hep birileri tane kalmayasıya bozup gitti. Yine de katlandık. Ancak yerine alternatif bir çözüm üretmeden kanalları söktüler. Kiraz, elma, vişne, vb ve genç ceviz ağaçlarımız kurudu. Etrafında papatya gibi gecekondular bitiyor. Belli ki yerleşime açılacak. Midemi bulandırıyor tüm yaşananlar.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.10.2026 08:39:21
    Sivil toplum kuruluşlarının sesimizi çıkarırsak amirlerimi küstürürmüyüm demeniz ne alaka kel alaka tepki verirsek oğlum kızım ben iştenmi çıkarılırım ayağımmı kaydırılır vb.düşünceler korku politikası iklimi vardır sizin sorularınızın eleştirilerinizin muhatabı öncelikle yerel yönetim sayın başkandır sonra sivil toplum kuruluşları
  • Rumuz
    (Rumuz)
    3.10.2026 08:19:31
    Günaydın arkadaşlar.2 ay önce eğirdirin balkırı köyünde misafirlikte idim.o güzelim elma bahçeleri kurumuş sahipleri bırakmış,Antalya'ya otele maaşlı olarak çalışmaya gitmişler. Başta ziraat odaları,tarım ilçe müdürlükleri ve diğer kurum ve kuruluşlar.bir çalışma yapıyormu bilmiyorum ama gördüğüm manzara hiç iç açıcı değil bu durumu kaleme alan Havva hanımada teşekkürler.ramazan körk. Eğirdir bağkur evleri.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    2.10.2026 18:50:41
    Havva hanım açık sözlüğünüz için teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    2.10.2026 18:20:13
    Vallahi süper bir yazı olmuş gerçekten çok şeffaf yazmışsınız. Herkes kendi derdinde kendi oyunun peşinde halk ne b*k yerse yesin onlara ne!!!
  • Rumuz
    (Rumuz)
    2.10.2026 18:07:00
    Çok güzel dokunaklı bir yazı olmuş kaleminize sağlık
Yorum Yap