Eğirdir'de "Peygamberimiz Ve Aile" Konferansı Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de "Peygamberimiz Ve Aile" Konferansı Düzenlendi
Haberin Tarihi: 13.11.2019 10:31:45 - Okunma Sayısı:1750 defa okundu.

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimiz ve Aile" konferansı düzenlendi.

EĞİRDİR'DE "PEYGAMBERİMİZ VE AİLE" KONFERANSI DÜZENLENDİ

Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimiz ve Aile" konferansı düzenlendi.

         Eğirdir Müftülüğü T.D.V. Eğirdir Şubesinin işbirliği ile hazırlanan "Mevlid-i Nebi Haftası Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans 12 Kasım 2019 Salı günü Saat 20.00'de Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonunda düzenlendi.

         Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Emniyet Müdür V. Ömer Gürlek, İl Genel Meclisi Üyesi Sezgin Özdoğancı, Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar, Eğirdir Müftüsü Mustafa Türköz ve vatandaşlarımız katıldı.

         Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda Kuran- Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Türköz Aile'nin önemini vurguladığı  bir konuşma yaptı.

Müftü Mustafa Türköz         "Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferansımıza hoş geldiniz der hepinizi saygıyla selamlarım." diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; "İnsan unsuru tüm toplumsal yapıların çekirdeğini oluşturur. İnsan kumaşının kalitesi ise, o kumaşı dokuyan ailelerden bağımsız düşünülemez. Aile meydana getirmek dünyanın en değerli kurumunu meydana getirmektir. Nasıl ki insan hücrelerden, bina tuğlalardan, okyanus damlalardan meydana geliyorsa toplum da ailelerden meydana gelir. Hücrenin sağlığı bedenin sağlığını etkilediği gibi, ailenin sağlığı da toplumun sağlığını etkiler.                                               

Aile kelimesinin manası; karşılıklı birbirine muhtaç olan, birbirine dayanan ve güvenen demektir. Kelimenin kök anlamı, ailenin insan dayanışması, güven ilgi, yardım ve fedakarlık üzerine kurulduğunun en bariz göstergesidir.                                Ailenin temel elementleri eşlerdir. Tıpkı oksijen ve hidrojenin suyu oluşturması gibi, karı koca da aileyi oluşturur. Hidrojen ve oksijen nasıl ki birbirinden ayrışınca ortada su diye bir şey kalmayıp biri yanıcı, biri yakıcı iki gaz ortaya çıkarsa, aynen bunun gibi eşler ayrılınca da ortada aile diye bir şey kalmaz. Aile işlevi açısından da su gibidir. Bu su topluma hayat verir ve suyun tıpkı canlılığın kaynağı oluşu gibi aile de insan varlığının ve devamının kaynağını oluşturur.

Nikah bir sözleşmedir. Fakat sıradan bir ticaret sözleşmesi değil. Bu sözleşme ibadet maksadıyla yapılırsa, evlilik baştan sona ibadete dönüşür. Peygamberimiz buyuruyor ki bir eş eşinin gözüne sevgiyle baksa, günahları dökülüp gider sararıp solan sonbahar yaprakları gibi. Bir eş eşinin elini sevgiyle tutsa günahları parmaklarının arasından akıp gider. Niyet samimiyse sevgi ibadettir. Evlilik sadece bu dünya için değil öbür dünyada da bir ve beraber olmaya gayret etmektir.                

Ve ailenin meyvesi olan yavrularımız. İnsanda duygular çift yönlüdür. Maddi ve manevi duygular. Onların hem madden, hem manen donanımlı olmaları için üzerimize düşen vazifeleri yapmalıyız. Onlara verilecek en büyük eğitim yaşayışımız ile örnek olmaktır. Efendimizin belirttiği gibi onlara bırakacağımız en güzel mirasın güzel ahlak, edep ve terbiye olacağının bilinciyle hareket etmeliyiz. Günümüzde madde ve teknoloji bağımlılığı çocuklarımızı, gençlerimizi tehdit etmektedir. Çocuklarımızı bu kötülüklerden korumanın ve kurtarmanın yolu, onlarla ilgilenmek, sorunlarını bize açmalarına imkan vermek, imanlı ve güzel ahlaka sahip bir nesil yetiştirmektir.                                      

Konuşmamı bitirirken yüce Rabbimizden evlatlarınızla beraber iki cihan saadeti diliyor, hepinize saygılar sunuyorum."

İlçe Müftülüğü Musiki Korosu İlahi Dinletisinin akabinde, Aile ve Kişisel Eğitim Uzmanı Sıtkı Aslanhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa geçildi.

         Peygamber Efendimizin aile anlayışı ile ilgili bilgiler veren Aslanhan konuşmasında, “Günümüz teknolojisi aile kavramını bitirmek üzere. Gençler anne babalarına hakarete varacak şekilde konuşuyorlar, buna asla izin vermeyin. Bununla birlikte komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin de ne yazık ki günümüzde kayboluyor” ifadelerine yer verdi.

         Konferansın sonunda Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik de böylesi güzel ve yararlı konuları anlatmalarına vesile olduğu için Aslanhan'a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

          Konferans dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap