Aybars Kaya Altın Grubunda...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aybars Kaya Altın Grubunda...
Haberin Tarihi: 25.11.2019 13:13:37 - Okunma Sayısı:2817 defa okundu.

Eğirdir Belediyespor yelkencisi Aybars Kaya, Türkiye'nin en iyilerinin bulunduğu Altın Grubuna girmeyi başardı.

Aybars Kaya Altın Grubunda...

İstanbul Büyükçekmece'de yapılan TYF Türkiye Şampiyonası Optimist ve Laser Yarışları sona erdi.

Eğirdir Belediyespor yelkencisi Aybars Kaya, Türkiye'nin en iyilerinin bulunduğu Altın Grubuna girmeyi başardı.

Büyükçekmece Yelken Kulübü ev sahipliğinde 18-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen TYF Türkiye Şampiyonası’nın ilk haftasında, Optimist’te 196, Optimist Junior’da 207, Laser 4.7’de 113, Laser Radial’de 32 ve Laser Standard’ta 18 olmak üzere 566 sporcu arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Rüzgarın kimi gün hafif, kimi gün de oldukça güçlü estiği parkurlarda Optimist ve Optimist Junior sınıfları Altın, Gümüş ve Bronz olarak üç gruba bölündü. Laser 4.7’de de yarışlar Altın ve Gümüş gruplarda gerçekleşti.

Büyükler optimistte yarışan yelkencimiz Aybars Kaya Türkiye'nin en iyilerinin bulunduğu Altın Grubuna girmeyi başardı. Aybars Kaya, bu başarısıyla Milli takımımızın seçileceği Yıldızlar Kupasına katılmaya hak kazandı. Junior optimistte yarışan Afra Öztekin ile Mine Ertap ise Gümüş gurubunda yarışma şansını elde ettiler.

Başta kafile başkanı ve Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan olmak üzere kafilede görev yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yelken Antrenörü Ahmet Şahan, Eğirdir Belediyespor Yelken Antrenörü Utku Mehmet Dikmen'i ve sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap