EĞİRDİR MARİM'DE PROJE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MARİM'DE PROJE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI...
Haberin Tarihi: 26.1.2015 14:10:00 - Okunma Sayısı:3135 defa okundu.

Bu yılki Araştırma Komitesi Toplantılarında, 2016 yılında yeni başlaması düşünülen 8 yeni teklif proje ile 33 adet halen devam eden, 10 adet de 2014 yılında sonuçlandırılan proje olmak üzere toplam 51 adet proje görüşülmeye başlandı.

EĞİRDİR MARİM’DE PROJE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI…

Türkiye’de meyvecilik alanında yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren Eğirdir Meyvecilik (MARİM)’de proje görüşmeleri başladı. Her yıl Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesindeki tüm araştırma kuruluşlarının ile üniversite hocalarının katılımı ile gerçekleştirilen ve 2015 yılı Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Program Değerlendirme Toplantılarına hazırlık amacı ile MARİM Araştırma Komitesi toplantıları başladı.

Bu yılki Araştırma Komitesi Toplantılarında, 2016 yılında yeni başlaması düşünülen 8 yeni teklif proje ile 33 adet halen devam eden, 10 adet de 2014 yılında sonuçlandırılan proje olmak üzere toplam 51 adet proje görüşülmeye başlandı. Yaklaşık 2 hafta süren komite toplantılarında ülke meyveciliğine yön vermesi ve mevcut problemleri çözme amacı ile hazırlanan içerisinde Avrupa Birliği ve TUBİTAK projelerini de olduğu 51 proje Araştırma komitesinin görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanarak 2015 Program değerlendirme grup toplantılarında görüşülmesine karar verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap