Eğirdir Yekencileri Bodrum Yalıkavak'ta...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Yekencileri Bodrum Yalıkavak'ta...
Haberin Tarihi: 29.1.2015 09:16:00 - Okunma Sayısı:1284 defa okundu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Yalıkavak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen TYF Yarıyıl Kupası Yarışmaları, 14 ilden lazer sınıfında 200, optimist sınıfında 115 sporcunun katılımıyla başladı.

Eğirdir Yekencileri Bodrum Yalıkavak'ta...

 

            Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’nde Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Yalıkavak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen TYF Yarıyıl Kupası Yarışmaları, 14 ilden lazer sınıfında 200, optimist sınıfında 115 sporcunun katılımıyla başladı. Yarışmalara Eğirdir’den; Optimist’te Ali Lök, Gamze Akçin, Ilgım Dinç, Alperen Çamur, Optimist Junier’da Selin Deren Soysal, Ada Dinç, Laser Radial’de Alpcan Eken katılıyor. Eğirdir yelken kafilesinde Isparta Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, idareci Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda Yelken Hakemi Şirzat Nacak, bölge yelken antrenörü Ahmet Şahan’la birlikte yelkenci çocukların bazı velileri de bulunuyor.

            Yarışlar, elverişsiz hava şartları nedeniyle, bir süre geç başladı. Yalıkavak açıklarında yerini alan yüzlerce yelkenci, denizde renkli görüntüler oluşturdu.

            Start bölgesinde toplanan bazı yarışmacılar ise yoğun dalgalar nedeniyle zaman zaman birbiriyle çarpıştı. Optimist - Optimist Junior, Laser 4.7 ve Ladial sınıflarında yapılan yarışlar, 1 Şubat'ta yapılacak mücadelenin ardından ödül töreniyle sona erecek.

            TYF Başkanı Ahmet Gençtürk, "Üç gün sürecek yarışmalarda amacımız haziran ayında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları’na ve milli takımın altyapısını oluşturacak sporcuları şimdiden seçmek. O nedenle bu yarışlar önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda yapılacak Avrupa ve Dünya şampiyonalarının çekirdek kadrosunda yer alacak sporcularımız bu yarışmalarda belirlenecek" dedi.

            Yarışmalarda Isparta’yı temsil eden yelkencilerimize başarılar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap