Geleceğin kayakçıları belgelerini aldılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Geleceğin kayakçıları belgelerini aldılar
Haberin Tarihi: 6.2.2015 17:02:00 - Okunma Sayısı:1367 defa okundu.

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) ve Eğirdir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kayak Eğitimi sona erdi.

Geleceğin kayakçıları belgelerini aldılar

 

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) ve Eğirdir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kayak Eğitimi sona erdi. Düzenlenen programla 38 öğrencinin belgeleri Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ve ETUDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun tarafından takdim edildi. 

            ETUDOSD ve Eğirdir Belediyesi İşbirliği ile ilköğretim okullarında başarılı olan 4’ncü sınıf öğrencilerinin katılımı ile 2-6 Şubat 2015 tarihleri arasında Davras Kayak Merkezi’nde düzenlenen “Kayak Eğitim Kursu” sona erdi.

            6 Şubat 2015 Cuma günü saat 16.00’da Belediye Başkanlık makamında düzenlenen programda, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ve ETUDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun çocuklara kayak kursu belgeleri tek tek takdim ettiler.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, makamında ağırladığı geleceğin kayakçılarıyla tek tek sohbet etti. Çocukların istek ve önerilerini soran Başkan Şengöl, yapılabilecek işlerin derhal yapılması hususunda talimat verirken, spor alanlarının çoğaltılması hususunda da çalışmaların devam ettiğini aktardı. 

Çocuklar Başkan Şengöl’den, paten ve kaykay yapabilecekleri bir alan istedi. Ayrıca, bisiklet yolu, yüzme kursu, balık tutma kursu, yelken malzemesi, yollara kasis, sokak kedileri ve köpeklerinin barınması için bir yer istediler.  Başkan Şengöl, bisiklet yollarının projelerinin hazırlandığını ve yaz sezonunda çalışmaların başlayacağını, yüzme konusunda Altınkum Plajı’nın uygun bir alan olduğunu, balık tutma hususunda da RÜYA PARK’ta çalışmaların devam ettiğini, oluşturulan havuzlarda balık tutmanın mümkün olacağını, kaykay ve paten yeri için çalışma başlatılacağını söyledi.

Başkan Şengöl, düzenlenen kayak kursundan dolayı en çok kendisnin sevindiğini belirterek, “Kayak Milli Takımının oyuncuları 1950’li yıllarda Eğirdir’den çıkmış. İnşaallah sizzler de onların birer temsilcisi olursunuz. Sizleri orada görmek bizleri mutlu eder. Belediye olarak sporun her türlüsüne varız ve destekliyoruz” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Ömer Keş, “Bu bir başlangıç, Biz istiyoruz ki; spor alanları gelişsin ve daha da güzel başarılar elde edelim. Kayak güzel bir spordur. Umarım daha profesyonel olarak bu sporu yaparsınız. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız ve kursu düzenleyen ETUDOSD’a teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencilere belgelerini dağıttı. 

            Konu ile ilgili olarak ETUDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun: “02-06 Şubat 2015 tarihleri arasındaki eğitime, ilköğretim okullarımızda başarılı olan 4. Sınıf öğrencilerinin katılımı, Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile sağlanmış durumda olup, Eğirdir Belediyesi öğrencilerin Davraz Kayak Merkezine ulaşımında lojistik destek sağladı. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e de tesislerin ve kayak malzemelerinin kullandırılmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Son olarak minik kayakçılar, aileleri ve protokol hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap