MAREM Arazisine TOKİ Yapılması Konusu İle İlgili Soru Önergesi Verildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM Arazisine TOKİ Yapılması Konusu İle İlgili Soru Önergesi Verildi
Haberin Tarihi: 18.2.2020 11:24:25 - Okunma Sayısı:2162 defa okundu.

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Bakan Pakdemirli'den Yazılı Cevap İstedi

MAREM ARAZİSİNE TOKİ YAPILMASI KONUSU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ AV. CAVİT ARI, BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN YAZILI CEVAP İSTEDİ

Türkiye'nin en önemli Araştırma Enstitülerinden biri olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) arazisi içerisine, TOKİ'nin 200 konutluk toplu konut yapacağına dair haberler üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den, yazılı olarak cevaplanması isteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı'nın 17.02.2020 tarihinde  TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şu şekilde:

"Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'nün tasarrufundaki Boğazova'da 500 dekar Serpil İşletmesinde de 500 dekar olmak üzere toplam 1000 dekarlık tarımsal alanda TOKİ'nin 200 konutluk toplu konut yapacağına dair basınımıza yansıyan haberler vardır.

MAREM, 1952 yılında Boğazova'daki bataklığın kurutulup Elma Ormanına dönüştürülmesiyle faaliyetine başlamış olup bugün hem teorik hem de uygulamalı eğitim alanları ile Eğirdir'in prestij kurumlarının başında gelmektedir. Sahip olduğu 1000 dekarlık uygulama alanı ve laboratuvarlarıyla birlikte MAREM Isparta'nın adeta üçüncü bir üniversitesi gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tez çalışması ve pratik uygulamalarda ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyada Boğazova gibi verimli birkaç tane ova mevcut olup bu alanları da toplu konut için betonla doldurulması tek kelime ile "aklı ziyan"dır.

Bu bağlamda;

1) MAREM'in tasarrufundaki toplam 1000 dekarlık tarımsal uygulama alanına TOKİ tarafından 200 konutluk toplu konut yapılacağı bilgisi doğru mudur?

2) Şayet doğru ise, bu durum zaten yıllar itibariyle azalan ve son 15 senede yüzde 12 küçülen verimli tarım alanlarımıza vurulacak bir başka darbe daha olmayacak mıdır?

3) Eğirdir'de toplu konut yapılacak başka yer yok mudur da dünyada sayılı olan verimli bir ovaya göz dikilmiştir?"

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap