500 Kg Canlı Kerevit Göle İade Edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,500 Kg Canlı Kerevit Göle İade Edildi
Haberin Tarihi: 19.2.2020 16:47:23 - Okunma Sayısı:5413 defa okundu.

Su Ürünleri Kontrol Ekipleri Denetimlerine Devam Ediyor

500 Kg Canlı Kerevit Göle İade Edildi

Su Ürünleri Kontrol Ekipleri Denetimlerine Devam Ediyor

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından bugün Eğirdir Gölü’nde av aracı, avlanan ürün ve balıkçı belge kontrolleri yapıldı.

Gelendost Sarıkamış avlak sahasında, Yeşilköy açıklarında yapılan kontrollerde; sahipsiz ve kullanımda olan 360 adet kerevit pinteri tespit edilerek el konuldu. İçerisinden çıkan 500 kg kerevit göle canlı olarak iade edildi.

Konu ile ilgili olarak Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından 19 Şubat 2020 Çarşamba günü 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna istinaden Eğirdir Gölü’nde av aracı, avlanan ürün ve balıkçı belge kontrolleri yapıldı.

Gelendost Sarıkamış avlak sahasında, Yeşilköy açıklarında sahipsiz ve kullanımda olan 360 adet kerevit pinteri tespit edilerek el konulmuştur. İçerisinden çıkan takriben 500 kg kerevit göle canlı olarak iade edilmiştir.

Eğirdir Gölü’nde kerevit avcılığının yasağa girdiği 1 Kasımdan itibaren geçen 110 günlük süreye rağmen halen gölden aktif olarak ticari kerevit avcılığının yapılma çalışması ve pinterlerden çıkan kerevitlerin çoğunun yumurtalı dişi bireyler olması göldeki kerevit popülasyonunu olumsuz etkilemektedir. Mevcut popülasyonun korunması ve kaçak avcılığın önlenmesi için İlçe Müdürlüğü olarak su ürünleri kontrollerimiz devam edecektir” denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap