Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Kaya: "Biz Toki Yapımına Değil,Tarım Arazilerinin Katledilmesine Karşıyız."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Kaya: "Biz Toki Yapımına Değil,Tarım Arazilerinin Katledilmesine Karşıyız."
Haberin Tarihi: 24.2.2020 11:11:41 - Okunma Sayısı:1719 defa okundu.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Kaya: "Biz TOKİ konutları yapımına karşı değiliz. Biz konut yapımı için Dünyanın en verimli ovalarından olan Boğazova'nın betonlaştırılmasına karşıyız."

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI HASAN KAYA:

"BİZ TOKİ YAPIMINA DEĞİL,TARIM ARAZİLERİNİN KATLEDİLMESİNE KARŞIYIZ."

Türkiye'nin en önemli Araştırma Enstitülerinden biri olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) arazisi içerisine, TOKİ'nin 200 konutluk toplu konut yapacağına dair haberler üzerine bir açıklama yapan Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kaya "biz TOKİ yapımına değil,tarım arazilerinin katledilmesine karşıyız." dedi. Kaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçen aylarda Belediyemizin vermiş olduğu bir ilanda Halkımız adına sevindirici bir haber duyduğumda çok sevinmiştim. Lakin bu sevincim kursağım da kaldı. Duydum ki toplu konut alanı olarak Dünyanın en verimli ovalarından biri olan Boğazova düşünülüyormuş. Bu alanda Eğirdir'in güzide kurumlarından biri olan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'ne ait olan TARIM arazileri de bulunmaktadır.

Bizim amacımız; projelere engel olmak değil, bilakis destek olmaktır. Toplu Konut İdaresi tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik yapılacak olan sosyal konut projesi 29 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde SAADET PARTİSİ'nden Belediye Başkan adayı olduğum dönemde benim de projelerim arasında var idi. Miskinler eski kireç ocaklarından Nafiz Yürekli Turizm lisesine kadar olan (kara tepe) sırtı, Baybugan ve Esen tepe diye adlandırdığımız bölgelerin TOKİ konutları için uygun alanlar olduğu görüşümü de belirtmiştim.  

Biz TOKİ konutları yapımına karşı değiliz. Biz konut yapımı için Dünyanın en verimli ovalarından olan Boğazova'nın betonlaştırılmasına karşıyız."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap