Turizm Fakültesi Öğrencileri "Dünya Rehberler Günü"nü kutladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Turizm Fakültesi Öğrencileri "Dünya Rehberler Günü"nü kutladı
Haberin Tarihi: 24.2.2020 15:54:02 - Okunma Sayısı:4460 defa okundu.

Eğirdir Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü Antalya'da hem öğrenerek hem eğlenerek kutladılar.

TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ "DÜNYA REHBERLER GÜNÜ"NÜ KUTLADI

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü Antalya'da hem öğrenerek hem eğlenerek kutladılar.

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Antalya Rehberler Odası’nın misafirliğinde dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile Antalya’da önemli turistik yerler arasına giren Antalya Akvaryum’a gezi gerçekleştirdi.

Turizm Fakültesi öğrencileri ile biraraya gelen Antalya Rehberler Odası Başkanı Hayati KORUCU, rehberlik mesleğine ilişkin keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. KORUCU Antalya Rehberler Odası olarak öğrencilerimize mesleki konularda her zaman yardımcı olabileceklerini belirtti.

Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin de bulunduğu gezide öğrenciler, Antalya Akvaryum işletmecisi İsmail ARIK ile tanışma ve işletmecilik konusunda sohbet etme imkanı da  buldular. ARIK, Akvaryum’un ziyaretçi sayılarında başarıyı nasıl yakaladıkları hakkında öğrencilere önemli mesleki tüyolar vererek iş yapılan kurumlar ve kişiler ile ilgili empatinin önemine dikkat çekerek herkesin fayda sağladığı ilişkiler oluşturulduğunda başarının yakalanacağını belirtti.

Turizm Fakültesi öğrencileri, Akvaryum gezisi sonrasında Alt Paleolitik Çağ'dan Roma Dönem’ine kadar uzanan bir döneme tanıklık eden ve Antalya sınırlarında yaşamış üç önemli Akdeniz antik uygarlığı Likya”, “Pamfilya” ve “Pisidya”ya adanan Antalya Müzesi’ne de gezdiler.

Gezi boyunca Antalya Müzesi turist rehberi Hikmet UĞURLUAY, öğrencilere akvaryumdaki canlılar, müzedeki eserler ve mesleki konularda önemli bilgiler aktardı. Öğrencilerimiz, turizmde büyük öneme sahip rehberlerimizin Dünya Rehberler Günü’nü hem öğrenerek hem eğlenerek geçirdikleri bir gezi ile kutladılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap