Başkan Tural Esnafın Taleplerini Genel Başkan Palandöken’e İletti 

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Tural Esnafın Taleplerini Genel Başkan Palandöken’e İletti 
Haberin Tarihi: 13.4.2020 12:57:20 - Okunma Sayısı:3288 defa okundu.

Başkan Tural, SSK, Bağ-Kur primlerinin ötelenmesini değil, devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini söyledi.  

Başkan Tural Esnafın Taleplerini Genel Başkan Palandöken’e İletti 

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, videokonferans yöntemiyle katıldığı Başkanlar Kurulu toplantısında Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunları ve beklentileri TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e aktardı. Başkan Tural, SSK, Bağ-Kur primlerinin ötelenmesini değil, devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini söyledi.  

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,  TESK Genel Başkan  Bendevi Palandöken başkanlığında videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda; Koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarın yaşamış olduğu sıkıntıları aktardı. Başkan Tural esnafa verilmesi gereken destekler hakkında  önerilerini iletti. 

ESNAF SIFIR FAİZLİ KREDİ BEKLİYOR

Korona virüs salgının tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkilediğine dikkat çeken Başkan Tural, ülkemizde bu salgından ekonomik anlamda en çok etkilenen kesimin esnaf ve sanatkar olduğunu kaydetti. Başkan Tural, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e esnafın taleplerini şu sözlerle aktardı; “Sayın Genel Başkanım sizlerin Ankara’da ki çalışmalarınızı basından takip ediyoruz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde devletimiz esnafımızı koruyucu tedbirleri alıyor. Destek paketleri açıklandı ancak o gün bulunulan durumla bugün gelinen nokta aynı değil. İlimizde dükkanlarımızın yüzde 85’i kapalı. Sizlerin de dile getirdiği gibi yeni desteklere ihtiyaç var. Bu anlamda SSK,  Bağ-Kur sosyal güvenlik prim ödemelerinde artık öteleme değil primlerin dükkanlar kapalı olduğu sürece devletimiz tarafından karşılanmasını istiyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın evde kalın kampanyasına yürekten katılıyoruz ama bu süre içinde işyeri kapanan esnafımızın maddi sıkıntı çektiğini biliyoruz bu konuda da esnaf ve sanatkarımıza Ahilik fonu veya İşsizlik fonundan maaş verilmesini istiyoruz. Ayrıca elektrik ve doğalgaz faturalarının da bu süre içinde alınmamasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın bulunduğu belediyeye ait işyerlerinde bazı belediyeler 2-3 ay gibi kira almama kararı aldılar. Bunları takdirle karşılıyoruz teşekkür ediyoruz, ama bazı belediyelerimiz bu konuda henüz adım atmadı . İlimizde belediyelerimizle yazışma yaptık.  6 ay öteleme yaptılar ama ötelemenin ötesinde artık işyeri kapalı olduğu sürece esnafımızdan kira alınmamasını, özel mülk sahiplerine ait işyerlerinde de kiranın yarısının devlet tarafından sübvanse edilmesini istiyoruz. Yine krediler konusunda beklentimiz esnafımıza 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl ödemeli 50 bin lira sıfır faizli kredi verilmesidir. Bunun değerlendirilmesini istiyoruz. Ayrıca  halk otobüslerimiz şehir içinde yarı yarıya yolcu taşımakta o nedenle mazot desteği sağlanmasını talep ediyoruz. Sayın Genel Başkanım beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.  Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Tüm başkanlarımıza da kolaylıklar diliyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap