Isparta Müftülüğü Ramazan Özel Programı Hazırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, Isparta Müftülüğü Ramazan Özel Programı Hazırladı
Haberin Tarihi: 22.4.2020 16:00:11 - Okunma Sayısı:4379 defa okundu.

Isparta Müftülüğü tarafından 2020 yılı Ramazan ayı münasebetiyle halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla irşat faaliyetleri gerçekleştirilecek.

ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN ÖZEL PROGRAMI HAZIRLADI

Isparta Müftülüğü tarafından 2020 yılı Ramazan ayı münasebetiyle halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla irşat faaliyetleri gerçekleştirilecek.

COVİD-19 ile mücadele kapsamında camilerimizin topluca ibadete kapalı olması dolayısıyla vatandaşlarımız, Isparta Müftülüğü tarafından hazırlanan Ramazan Programını BLT ekranlarından ve sosyal medya hesaplarından takip edebilecekler. Program kapsamında;

- Ramazan ayı süresince her gün Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet programı ve ilahi dinletisinin içinde olduğu iftara doğru programı iftar vaktinden 1 saat önce BLT TÜRK Televizyonunda yayımlanacak.

- 22.04.2020 tarihinden itibaren her gün değişik konularda İlimiz Müftülüğünce hazırlanan vaaz video kayıtları saat: 12.30’da İlimiz Müftülüğüne ait https://www.facebook.com/ispartailmuftulugu/ adresinden yayımlanacak.

- 23.04.2020 tarihinden itibaren Ramazan ayı süresince her gün yine  İlimiz Müftülüğüne ait https://www.facebook.com/ispartailmuftulugu/ adresinden mukabele video kayıtları saat: 17.00’de yayımlanacak.

- Ramazan ayı boyunca camilerimizde Cuma namazı kılınamayacağından her hafta Cuma günleri BLT TÜRK Tv.’de saat:12.30’da Cuma vaaz programı yayımlanacak.

- Bayanlara yönelik olarak İlimiz Müftülüğü Vaizi Ayşeli POLAT tarafından oluşturulan  instagram adresinden her hafta Pazar günleri tefsir, haftanın diğer günleri online sohbet programı, Vaiz Fedan TAŞ tarafından ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri online sohbet programı yapılacak.

- İlimiz Müftülüğünde görev yapan tüm İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerimiz tarafından görev mahalli çevresinde Watsapp ve telefon zinciri oluşturulmuş, her hafta hatim cüzleri dağıtılarak yapılan Hatm-i Şeriflerin duası Diyanet Tv.’de Cuma akşamları yapılacak.

- İlimizde bulunan çocuk evi ve kadın konuk evinde kalanlara yönelik olarak İlimiz Müftülüğü ADRB Vaizi Nilüfer ÜNAL tarafından instagram adresinden online sohbet programı yapılacak.

- Ramazan ayı boyunca her gün yatsı ezanından önce sala, ezan’a müteakip dua, ayrıca Cuma günleri öğle ezanından önce sala, ezan’a müteakip mezkur dua tüm camilerimizde okunacak.

- 19 Mayıs 2020 Salı günü İlimiz Müftülüğünce hazırlanacak olan Kadir Gecesi Özel programı BLT TÜRK Tv.’de yayımlanacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap