Eğirdir Belediyesinden Zor Durumdaki Esnafa Destek…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesinden Zor Durumdaki Esnafa Destek…
Haberin Tarihi: 13.7.2020 12:18:21 - Okunma Sayısı:1935 defa okundu.

Tüm Esnafların 3 Aylık Kiraları, Ecrimisil, İşgaliye Ve Hat Bedelleri Silindi

Eğirdir Belediyesinden Zor Durumdaki Esnafa Destek…

Tüm Esnafların 3 Aylık Kiraları, Ecrimisil, İşgaliye Ve Hat Bedelleri Silindi

İlçemizde bulunan tüm esnafları ilgilendiren karar Başkan Veli GÖK ve Belediye Meclisi Üyelerinin tamamının kabul oyuyla işleme alındı.

Eğirdir Belediye Meclisi Temmuz ayı birleşimleri yapıldı. Alınan kararla; Eğirdir esnafımızın lehine 3 aylık kira terkinin haricinde pandemi öncesinde de otopark ücretleri kaldırıldı, kira artış oranları %24-30’dan %15’e düşürüldü, hafta tatili ruhsat harçları kaldırıldı, Belediye alacaklarında tahakkuk eden gecikme zamları aylık %5’den, %1,6’ya düşüldü, İçme suyu bedelleri % 30 düşürüldü.

Bilindiği gibi; 11 Mart 2020 tarihinde Ülkemizi de etkisi altına almaya başlayan ve geçtiğimiz süreçte yayılan Covid 19 Koronavirüs hastalığı sebebiyle Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan genelgeler ve yönetmelikler çerçevesinde bir takım işletmeler kapatılmış, ancak genel olarak tüm işletmeler olumsuz olarak etkilendi. Süreç içinde bir takım işletmeler zor da olsa faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Bu zor süreçten geçerken Eğirdir Belediye Meclisi de ilçe esnafını destekleyen kararlar aldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Gençlik Spor ve Turizm Komisyonlarından teşekkül eden komisyonun  "ilçemizde faaliyet gösteren Esnaflarımız mücadele sürecinde ekonomik açıdan olumsuz etkilenmişlerdir. Belediyemiz tarafından tahakkuk ve tahsil edilmekte olan kira, ecrimisil, işgaliye, minibüs, ve taksi hat bedellerinin Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarına ait tutarlarının terkin edilmesi veya tahsil edilmişse iade edilmesi hususunda

Komisyonumuzun yaptığı incelemede;
11 Mart 2020 tarihinde Ülkemizi de etkisi altına almaya başlayan ve geçtiğimiz süreçte yayılan Covid 19 Koronavirüs hastalığı sebebiyle Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan genelgeler ve yönetmelikler çerçevesinde bir takım işletmeler kapatılmış, ancak genel olarak tüm işletmeler olumsuz olarak etkilenmiştir. Süreç içinde bir takım işletmeler faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. İlçemizde 128 kiracımız, 47 ecrimisil ödeyen kiracımız, 24 ticari taksi kiracımız, 30 şehir içi minibüs kiracımız ve 2 eğlence vergisi ödeyen kiracımız bulunmaktadır.
Belediyemiz kayıtlarında bulunan tüm kiracı, ecrimisil ödeyen kiracılar, işgaliye kiracıları, minibüs ve taksi hat sahiplerinden nisan, mayıs, haziran 2020 dönemine ilişkin 3 aylık kira, ecrimisil, işgaliye ve hat bedellerinin terkin edilmesi, sözleşmesi bitenlere 3 aylık süre kadar sözleşmelerinin uzatılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur. Gereğini Meclisimizin takdirlerine arz ederiz.’ şeklindeki raporu görüşülerek meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, tüm Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinin görüşlerini tek tek aldıktan sonra koronavirüs kısıtlamalarında işyerleri açık olanlar ile tamamen kapalı olanlar da göz önünde bulundurularak Eğirdir Belediye Meclisinin Temmuz ayı birleşiminin son gününde oy birliği ile terkin kararı esnaflarımız arasında ayrım yapılmadan meclisten geçti.

Belediye Başkanı Veli GÖK, Meclis toplantısı sonunda yaptığı konuşmada; "Esnafın mutluluğu, toplumun mutluluğudur. Tüm Meclis Üyelerimi ve Birim Müdürlerimizi emeklerinden ve çalışmalarından dolayı kutluyorum, fakat önümüzdeki süreçte Belediyemize kira ve diğer borçları bulunan esnaflarımızın borçlarını en kısa zamanda ödemeleri hususunda gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum" dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap