Eğirdir'in Gündemi: Elma Hasadı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'in Gündemi: Elma Hasadı...
Haberin Tarihi: 13.10.2020 12:04:09 - Okunma Sayısı:769 defa okundu.

"Ruzin'le Gün Başlıyor" Sezona Merhaba Dedi

EĞİRDİR'İN GÜNDEMİ: ELMA HASADI...

"RUZİN'LE GÜN BAŞLIYOR" SEZONA MERHABA DEDİ

Kanal32 ekranlarında yayınlanmakta olan Ruzin'le Gün Başlıyor programı yeni sezona merhaba dedi. Ruzin Azerhan'ın sunuculuğunu yaptığı programda Isparta gündemi ilçelerle de bağlantı kurularak değerlendiriliyor. Bugünkü yayına bağlanan Gazeteci Abdullah Sinan, Eğirdir gündemini değerlendirdi.

Eylül-Ekim aylarının Eğirdir'de ve Gelendost'ta elmanın hasat ayları olduğunu belirten Sinan, üreticinin beklentilerini dile getirdi.

ELMA ÜRETİCİLERİ MAZOT, GÜBRE VE

ZİRAİ İLAÇTA DESTEKLEME BEKLİYOR

Eğirdir Akın Gazetesi Sahibi Abdullah Sinan, "Bölgemizde bu sezon bahçelerde elma, cinsine ve kalitesine göre 2 ila 2,5 liradan alıcı buldu. Sanayi tipi elma ise şu an 60-65 kuruştan alıcı bulmakta. Bu fiyatlar yüksek gibi görülse de, üretim maliyetleri geçen yıllara oranla çok çok arttı. Mazot, gübre ve zirai ilaç fiyatları adeta katlandı. Elma üreticilerimiz mazot, gübre ve zirai ilaçta destekleme beklentisi içerisinde." diye konuştu.

75 SOĞUKHAVA DEPOSUNDA

350 BİN TONUN ÜZERİNDE ELMA VAR

Eğirdir ve Gelendost bölgesinde geçen yıl  732 bin ton olan elma rekoltesinin bu yıl daha da yüksek olmasının beklendiği belirten Sinan, "Eğirdir ve Gelendost'ta bulunan 75 adet soğukhava deposunun 350 bin tonun üzerinde, projeli kapasitesi bulunmakta ve bu soğukhava depoları şu an tamamen dolmuş durumda.

İHRACAT BEKLENTİSİ

Üreticinin ve tüccarların iç piyasa tüketimi yanısıra ihracat beklentisi var. Döviz kurlarındaki yükselişin ihracatı artıracağı düşüncesi var. Sezon başı olmasına rağmen, Hindistan ve Avrupa Birliği ülkelerine geçen hafta içerisinde Isparta'dan yapılan 9 parti halinde 228 ton elmanın ihraç edildiği bilgisini aldık. Yani Eğirdir ve Gelendost'lu elma üreticisinin gözü,  önümüzdeki günlerde oluşması beklenen piyasa fiyatlarında." dedi.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap