Eğirdir’de Iskarta Elma Alımları Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Iskarta Elma Alımları Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 16.10.2020 11:52:36 - Okunma Sayısı:6604 defa okundu.

Golden Cinsi Elma 65 Kr.’Dan, Golden -Starking Cinsi Elma 60 Kr’dan  Alınıyor

Eğirdir’de Iskarta Elma Alımları Devam Ediyor

Golden Cinsi Elma 65 Kr.’Dan, Golden -Starking Cinsi Elma 60 Kr’dan  Alınıyor

Eğirdir’de 2020 yılı Elma hasatı tüm hızıyla devam ediyor. Sanayi tipi elma diye adlandırılan döküntü-ıskarta elmaları da meyve suyu fabrikalarında işlenip konsantre (sulandırılmış meyve suyu) elma olarak pazarlanıyor.

            Yurtdışına ihraç edilemeyen, iç piyasada ise tüketilemeyecek ölçüde düşük kaliteye sahip olan elmalar, üreticinin bahçesinde gözden çıkardığı, döküntü, ya da ıskarta elma olarak nitelendiriliyor. Bu ürün meyve suyu fabrikaları ile kozmetik sanayinde değerlendiriliyor. Iskarta elma diye nitelendirilen Golden Cinsi Elma 65 kuruştan, Golden -Starking Cinsi Elma 60 kuruştan alınıyor.Meyve suyu haline getirilen ürünün Almanya başta olmak üzere AB ülkelerine gönderiliyor.

            Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan bu yıl Golden cinsi döküntü elmanın kilosu 65 kuruştan, starking cinsi döküntü elmanın da kilosu 60 kuruştan, alınarak fabrikalara sevk edildiğini söyledi.

Sarıdoğan, “Döküntü elmaları meyve suyu fabrikalarına gönderiyoruz, ürün 8-10 kalemde değerlendirme imkanı bulunuyor. Fabrikalarda işlendikten sonra konsantresinin yüzde 90’ı yurtdışına ihraç ediliyor” ifadelerini kullandı. Sarıdoğan ayrıca Golden cinsi elmanın elma suyu ve konsantresi yanı sıra elma püresi ve elma cipsi olarak da değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

            Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan sanayi tipi elma alımlarının Haziran ayına kadar devam edeceğini belirtti.

  Emel TURAN KARTAL  / AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap