Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik: "CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 97'NCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik:  "CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 97'NCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ."
Haberin Tarihi: 29.10.2020 12:33:26 - Okunma Sayısı:1376 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, "Cumhuriyet, "vicdanı hür, irfanı hür" nesillerin yetiştiği, çağdaş dünyaya uyum sağlamanın ve ilerlemenin gerekli şartlarını içeren erdemlilik yoludur." dedi.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik:

"CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 97'NCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir'de de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlçe stadında gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, "Cumhuriyet, "vicdanı hür, irfanı hür" nesillerin yetiştiği, çağdaş dünyaya uyum sağlamanın ve ilerlemenin gerekli şartlarını içeren erdemlilik yoludur." dedi. Kaymakam Çelik, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktığı güden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan bir Milletin, işgale uğramış Vatan topraklarını aziz kanlarıyla sulayarak yeniden var oluşunun, Türk Milletinin en büyük günü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97'nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Değerli Eğirdirliler,

Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi ifadesiyle "Elinde Türk Milletinin asaletinden doğan manevi bir kudret ve bu kudretten doğan milli kuvvetin dışında hiçbir güç yokken" 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmış ve Amasya'da;  Vatanın bütünlüğü ve Milletin İstiklalini yine Milletin azim ve kararının kurtaracağını, ilan ederken, sadece Aziz Türk Milletine güvenmişti. Bu güven Erzurum ve Sivas'ta yinelenmiş, hatta memleket sevdası olarak sel olmuştu, taşmıştı.

Hedef "Ya İstiklal, Ya Ölüm!"dü.

Tarih boyunca daima hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Milletimiz, kendisini esir etmek, vatanını parçalamak isteyen düşmanlarına karşı gösterdiği büyük kahramanlık sayesinde ve Yüce Allah'ın yardımı ile Kurtuluş Savaşını kazanmış ve en olumsuz şartlarda bile düşmanlarını yok edecek kudrette olduğunu bütün dünyaya bir defa daha ilan ve ispat etmiştir.

Cumhuriyetin kuruluşu, Türk tarihinde modernleşmenin, çağdaşlaşmanın en önemli dönüm noktasıdır.

Cumhuriyet, hakimiyetin kayıtsız ve şartsız milletin olduğuna inanan, insan onuruna önem veren, doğruluğu, çalışkanlığı ilke edinen hukuk ve adalet kavramlarını ön planda tutan bir yönetim biçimidir.

Cumhuriyet, "vicdanı hür, irfanı hür" nesillerin yetiştiği, çağdaş dünyaya uyum sağlamanın ve ilerlemenin gerekli şartlarını içeren erdemlilik yoludur.

Geçmiş problemlerin çözümünde gösterdiğimiz milli ve beraberliğimizi bugün yüz yüze olduğumuz problemlerin çözümünde de gösterebilirsek, bugünkü sıkıntılarımız da ortadan kalkacak, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğine kimse mani olamayacaktır. Devlet vatandaş el ele verip, kendimize olan inancımızı koruyarak, Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti  hedefine kesinlikle ulaşılacaktır.

Sevgili gençler;

Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sadık kalarak, gösterdiği hedeften sapmadan, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için çok çalışmalısınız. Atatürk'ün "dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar" sözünü unutmayınız. Çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar götürecek, O'nun gösterdiği çağdaş medeniyet hedefine taşıyacak sizlersiniz.

Sizler geleceğimizin teminatısınız. Atatürk gençliğe hitabında "Birinci vazifeniz, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" direktifiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlere emanet ve teslim etmiştir. Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da bu kutsal emanete sahip çıkın. Milletimizi Atamızın bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için çok çalışın.

Sizlere güveniyor, kalkınma yarışında milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayretinde her engeli aşacağınıza inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Yüce Türk Milletine Cumhuriyet idaresiyle hür ve bağımsız yaşamayı sağlayan Büyük Önder Atatürk'ü ve vatan uğruna canlarını feda etmiş bütün Şehitlerimizi bir defa daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap