KEREVİT AV YASAĞI BAŞLIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KEREVİT AV YASAĞI BAŞLIYOR
Haberin Tarihi: 30.10.2020 18:45:25 - Okunma Sayısı:7223 defa okundu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN, bütün içsularda 1 Kasım - 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlaması, ihracatı ve işlenmesinin yasak olduğunu bildirdi.                                            

KEREVİT AV YASAĞI BAŞLIYOR

Ülkemizde kerevit üretiminde 1. Sırada yer alan Eğirdir Gölü’nde balıkçılarımızın göldeki temel geçim kaynağı olan ihracat ürünümüz kerevitin üreyebilmesine imkan tanınması, göldeki popülasyonun artarak devam etmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi adına, uygulanacak olan kerevit av yasağı, 1 Kasım tarihinden itibaren başlıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN, bütün içsularda 1 Kasım - 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlaması, ihracatı ve işlenmesinin yasak olduğunu bildirdi.                                            

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk AKÇİMEN, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Kerevit avcılığı ile ilgili olarak 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’in 42/1. maddesinde “Bütün içsularda 1 Kasım - 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlaması, ihracatı ve işlenmesi yasaktır. Ancak hastalık durumu takip edilerek bu süre gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir veya yeni yasaklamalar getirilebilir.”;  48/21/a. maddesinde “Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır…” ve 50/5. maddesinde “Avlanma yasağı süresince gemilerde ve istihsal yerleri civarında istihsal vasıtası bulundurulamaz.” hükümleri yer almaktadır.

Bu itibarla ülkemizde kerevit üretiminde 1. Sırada yer alan Eğirdir Gölü’nde balıkçılarımızın göldeki temel geçim kaynağı olan ihracat ürünümüz kerevitin üreyebilmesine imkan tanınması, göldeki popülasyonun artarak devam etmesi ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi adına getirilen bu yasaklara uyulması son derece önem arz etmektedir.

Bu sebeple balıkçılarımızın 1 Kasım’dan önce kerevit pinterlerini gölden çekmeleri gerekmekte olup yasak dönemde kerevit avcılığı, satışı ve naklini yapanlar ve getirilen diğer yasaklara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği yasal işlem yapılacağı kamuoyuna duyurulur."

                                                                                                                                                                                    - Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap