"Ben, Eğirdir Gölü, Ölüyorum. İzin Verecek Misiniz?"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Ben, Eğirdir Gölü, Ölüyorum. İzin Verecek Misiniz?"
Haberin Tarihi: 8.11.2020 12:46:26 - Okunma Sayısı:1592 defa okundu.

Toplumun her kesiminden insanlar göl ile ilgili olarak çok ivedi bir çalışmanın başlatılmasını istiyor.

"BEN, EĞİRDİR GÖLÜ, ÖLÜYORUM. İZİN VERECEK MİSİNİZ?"

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve Türkiye'nin içme suyu rezervi olarak değerlendirilen Eğirdir Gölü'nün şu anki durumu gerçekten içler acısı... Gerek ulusal basında, gerek yerel basında ve sosyal medyada sürekli gündeme gelmesine, hatta imza kampanyaları düzenlenmesine rağmen henüz atılan bir adım yok. Toplumun her kesiminden insanlar göl ile ilgili olarak çok ivedi bir çalışmanın başlatılmasını istiyor.

Eğirdir Gölü'nün kurumasının önlenmesine dikkat çekmek amacıyla "Ben, Eğirdir Gölü, Ölüyorum. İzin Verecek Misiniz?" sloganını ile bir çalışma başlatıldı.

Bizim Eğirdir Platformu Başkanı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Öğretim Görevlisi Çetin Meydan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada:

"Eğirdir Gölü’nün, son yıllarda ortaya çıkan su kotunun düşüşü ve kuruma endişesi  ile  ilgili olarak bugüne kadar bu konuda hassasiyet gösteren gerek bilim dünyasından, gerekse  birçok STK ve vatandaşlardan gelen tepkileri izlemekteyiz. Bu endişeyi şahsen ben de taşımaktayım. Basında yazılanlar ve whatsapp gruplarında ortaya atılan gölün kurumaya başlaması ile ilgili çalışmaları takdirle karşılamaktayım. Ama sonuç odaklı çalışmaya dönüşemediğini de görmekteyim. Unutmayalım göl yoksa tarım yok, turizm yok, insan yok, yaşam yok.” dedi.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap