ITB TAM KADRO TOBB EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITB TAM KADRO TOBB EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI
Haberin Tarihi: 19.11.2020 09:29:47 - Okunma Sayısı:2598 defa okundu.

Şura’ya, Isparta Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan ve Genel Sekreter Ali Koyak iştirak etti.

ITB TAM KADRO TOBB EKONOMİ ŞURASI’NA KATILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleşen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, oda/borsa başkanlarımızın webinar üzerinden katılımıyla gerçekleşti. Şura’ya, Isparta Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan ve Genel Sekreter Ali Koyak iştirak etti.

Şura’da, Akdeniz Bölgesini temsilen konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Isparta Ticaret Borsası’nın derlenen sorun ve önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlara arz etti.

Şurada arz edilen önerilerinden biri olan Süleyman Demirel Havalimanında havayolu kargo hizmetinin açılarak yaş meyve sebze ihracatının da ivme ve pazar genişlemesi sağlanması, havayolu kargo maliyetlerinde indirim sağlanarak ilimiz ve bölgemizdeki ihracatçılara destek olunması hususu idi. Bu konuya cevap veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyu gelecek hafta THY ile yapacakları toplantıda gündeme alacaklarını ifade etti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise havayolu kargo ücretlerine ilişkin indirim ve navlun desteği konularında çalışmaya başladıklarını bildirdi.

Diğer konular olan; banka ve Eximbank ihracat kredilerinin içinde bulunulan pandemi sürecinde yapılandırılması hususunda kolaylık ve indirim sağlanması hususu ve firmalarımızın likiditesine katkı sağlayacak Vergi iadesi ve mahsubu süreçlerinin kısaltılması hususu da ilgili bakanlara arz edildi. Yine hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların en büyük sorunu olan yem konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan; sorunun çözümü ve Türkiye’nin yem ihtiyacının yerli üretim ile karşılanması için çalışmalara başlanması talimatını verdi.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap