"Eğirdir Gölü Keşifleri: Kesitler" Çalıştayı Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Eğirdir Gölü Keşifleri: Kesitler" Çalıştayı  Düzenlendi
Haberin Tarihi: 1.5.2013 09:43:00 - Okunma Sayısı:1883 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi ile SDÜ Mimarlık bölümü öğrencilerini buluşturan bir çalıştay düzenlendi.

“Eğirdir Gölü Keşifleri: Kesitler” Çalıştayı  Düzenlendi

            Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi ile SDÜ Mimarlık bölümü öğrencilerini buluşturan bir çalıştay düzenlendi.

            Bahar yarıyılı gezisi kapsamında Eğirdir’e gelen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin Proje 1 ve Anlatım Teknikleri dersi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda, İTÜ öğretim üyelerine SDÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Neşe Dikmen ve Yrd. Doç. Dr. H. Gökçen Özkaya eşlik etti.

            Çalıştayda öğrencilerle bir araya gelen Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, göldeki ekolojik döngü ve biyolojik çeşitlilikler hakkında bilgi verdi. Kesici, öğrencilere “Eğirdir Gölü’nün Dünü- Bugünü ve Eğirdir Gölündeki Ekolojik Değişimin Nedenleri” konulu bir konferans verdi.

            Konferansın ardından arazi çalışmaları için oluşturulan 15 çalışma grubu, gün boyu Eğirdir batı yakasında kıyı kesitleri inceledi; Eğirdir'den kuzeye doğru Hoyran Boğazı’na kadar uzanan kıyı boyunca incelemelerde bulundular. Birçok ölçekte dokuları, bitkileri, suyu, toprağı, kokuyu, çevredeki canlıları fotoğraflar ve eskizlerle belgeleyen öğrenciler, suyla farklı ilişkiler kuran yaşantıları ve yaşam biçimlerini keşfetme fırsatı buldular.

            Arazi çalışmasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Stüdyolarında atölye çalışması gerçekleştirildi ve günün sonunda yapılan analizler sunuldu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap